AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

UZEM dersleri nasil oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

UZEM dersleri nasıl oluyor?​

Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Canlı ders ne demek?​

Canlı ders ne demek?
Canlı dersler ise internette oluşturulan sınıflardır. Öğretmen ve öğrenciler ileri düzey bir web yazılımıyla bir ararada ders yaparlar. Bu canlı derstir. Bu sistemin faydası çalışanların nerede olursa olsun eğitim almasına olanak sağlamasıdır.

UZEM Öğrenci nedir?​

UZEM, pek çok kişinin duyduğu bir eğitim sistemidir. Bu eğitim sistemi genellikle uzaktan eğitim olarak adlandırılıyor. Tamamen sanal ortamda yapılan eğitimlerle, kişiler üniversite eğitimlerini alabiliyor. Farklı bir sisteme sahip olması nedeniyle, öğrencilerin dikkatini çeken bir sistemdir.

UZEM geçme notu kaç?​

UZEM geçme notu kaç?
Geçme Notu Final Sınavından Minimum 50 almak şartıyla, dersin ortalaması 50 olan öğrencilerimiz dersi geçmiş sayılmaktadır. Ortalaması 50 geçen fakat Final sınavından 50 puanın altında kalan öğrenci dersten direkt kalmaktadır.
UZEM dersleri zorunlu mu?​
Değerli öğrenciler, Uzaktan öğretim yoluyla verilen dersler için devam zorunluluğu bulunmamaktadır.

Canlı derse ne denir?​

Canlı derse ne denir?
Online derslerimize canlı katılım, dersin yapıldığı anda orada bulunup derse interaktif olarak katılmanız demektir. Ders esnasında sorularınızı sorabilirsiniz. Eğer canlı dersi kaçırırsanız dersin kaydını tekrar izleyebilirsiniz.

LMS canlı ders ne demek?​

LMS, 90’lı yılların sonlarına doğru gündeme gelmiş bir kavram olarak, uzaktan eğitim modelinin internette uygulanabilmesini sağlayan yazılımlar olarak tanımlanabilir. LMS altyapıları, yönetim, raporlama, takip, otomasyon, dosya paylaşımı, sınıf oluşturma, ders ve ödev verme gibi birçok ihtiyaca cevap vermelidir.

UZEM ne yapar?​

UZEM ne yapar?
UZEM, pek çok kişinin duyduğu bir eğitim sistemidir. Bu eğitim sistemi genellikle uzaktan eğitim olarak adlandırılıyor. Fakat her üniversite sistemi içerisinde uzaktan eğitim bulunmuyor. Bu üniversite türleri genellikle zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitim veren bir sistemdir.

UZEM dersleri genellikle uzaktan eğitim yöntemiyle işlenmektedir. Öğrenci ve öğretim üyesinin kampüse fiziksel olarak gitmesine gerek olmadan, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak gerçekleştirilir. Canlı dersler, internet üzerinde oluşturulan Sanal sınıflarda öğretmen ve öğrencilerin aynı anda bulunduğu derslerdir. Bu sistem, çalışanların bile istedikleri her yerden eğitim almalarına olanak tanır ve daha esnek bir öğrenme süreci sunar.

UZEM öğrencileri, tamamen sanal ortamda eğitim alabilen ve genellikle uzaktan eğitim sistemini tercih eden öğrencilerdir. UZEM sistemi, farklı bir eğitim modeli sunarak üniversite eğitimini sanal ortamda almayı mümkün kılar.

UZEM derslerinde geçme notu, final sınavından en az 50 alınması ve dersin genel ortalamasının 50 olması şartıyla öğrencilerin dersi geçebilmesine olanak tanır. Eğer ortalama 50'nin altında kalan öğrenciler final sınavından 50 puanın altında bir not alırlarsa dersi geçemeyebilirler.

UZEM dersleri için devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Öğrenciler, dersleri tamamen uzaktan takip edebilirler ve fiziksel olarak derslere katılma zorunluluğu yoktur.

Canlı derse katılım ise o an gerçekleştirilen ders sırasında öğrencilerin interaktif olarak dersi takip etmelerini ifade eder. Öğrenciler, canlı ders sırasında öğretmene sorular sorabilir ve ders içeriğine aktif olarak katılabilirler.

LMS (Learning Management System) ise uzaktan eğitim modellerinin internet üzerinde uygulanmasını sağlayan yazılımları ifade eder. Bu altyapılar, ders yönetimi, raporlama, takip, otomasyon, dosya paylaşımı gibi birçok işlevi yerine getirerek online eğitim süreçlerini destekler.

UZEM, genel olarak uzaktan eğitimi sağlayan bir sistem olup, öğrencilere zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitim imkanı sunar. UZEM, modern eğitim teknolojileriyle desteklenerek öğrencilere interaktif ve verimli bir eğitim deneyimi sunmayı amaçlar.

Geri