AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzay teknolojisi sayesinde gecmisten gunumuze kadar gectigi araclar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzay teknolojisi sayesinde geçmişten günümüze kadar geçtiği araçlar nelerdir?​

Uzay teknolojisi sayesinde geçmişten günümüze kadar geliştirilen araçlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Teleskop, dürbün, uzay sondası, uzay istasyonları, yapay uydular, astronot giysisi gibi araçlar geliştirilmiştir.

Uzaya gitmek neden önemli?​

Genel anlamda uzayda var olmak, araştırma yapmak ve uzay yolculukları, o ülkenin ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlardaki gücünü göstermektedir. Ayrıca günümüz teknolojisinin gelişmesine de büyük katkı sağlamaktadır. Nitekim günümüzde uzay çalışmaları geçmişe oranla daha fazla konuşulmaya başlanmıştır.
Türkiye uzaya ne gönderdi?
Türkiye’nin ilk iletişim uydusu denemesi olan Türksat 1A, 24 Ocak 1994’te uzaya fırlatıldı ancak fırlatıcı rokette meydana gelen arıza nedeniyle 12 dakika 12 saniye sonra okyanusa düştü. Uydu teknolojilerine yatırımlarına devam eden Türkiye, 10 Ağustos 1994’te Türksat 1B ile uzaydaki yerini aldı.

Uzay yolculuğu kaç para?​

Venture Beat’te yer alan habere göre, söz konusu yolculuk için belirlenen bilet ücreti 125 bin dolar (1 milyon 80 bin TL) oldu. Balonlarını Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatmayı planlayan şirket söz konusu balon ile uzay turistlerini atmosferin üst ucuna uçuracak.

Uzay mekiği uzaya ne kadar sürede çıkar?​

8 gün, 01 saat, 14 dakika, 44 saniye.
Diş teli uzay teknolojisi mi?
8 Şeffaf Diş Teli Ceradyne adında bir şirket, NASA’nın Gelişmiş Seramik Araştırma Programı’nın yardımı ile şeffaf tellerini geliştirmeyi başardı. Bu buluşun bir sonucu olarak diş teli takanlar, artık çok daha az rahatsız olacak. Isı yayan füzeleri izlemek için kullanılan teknoloji, şeffaf tellerin esin kaynağı oldu.
3. Su Arıtma Sistemi 60’lı yıllarda NASA, insanlı uçuşlarda kullanılan suyun, dezenfekte edilip tekrar kullanılması amacıyla bakır-gümüş iyonizasyonu teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji şimdilerde havuzlarda bakterileri öldürmek için klorlamaya alternatif olarak kullanılıyor.
Uzay aracı ya da uzay gemisi, Dünya’nın atmosferi dışında, özellikle dış uzayda çalışmak üzere tasarlanmış araç ya da makinedir. Uzay araçları insanlı ya da insansız olabilir. Yörüngesel uzay uçuşları sırasında ise uzay aracı Dünya’nın ya da diğer astronomik cisimlerin etrafında kapalı bir yörüngeye giriş yapar.
 
Geri
Üst