AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzay hakkinda neler var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzay hakkında neler var?​

Uzay düşüncülerin aksine tamamıyla boş bir alan değildir; düşük yoğunluklu parçacıklar, ağırlıklı olarak hidrojen, helyum ve plazma, ayrıca elektromanyetik radyasyon, manyetik alanlar, nötrinolar, Kozmik toz ve kozmik ışınlar içeren sert vakumsu bir alandır.

Uzayda 2 metal birbirine değerse ne olur?​

Aynı Yapıda İki Metal Uzayda Birbirine Değerse, Yapışırlar ve Ayrılmazlar. Bu inanılmaz gerçek, soğuk kaynak olarak da bilinir. Bu durumun oluşması sırasında iki metal parçası, birbirlerinin atomlarının ayrı olduklarını anlayamazlar ve tek parça olduklarını düşünürler.
Uzay neden karanlık?
Tüm bu ön bilgilerden sonra, uzayın siyah olduğu sonucuna varıyoruz, çünkü uzayın kendisi bir ışık kaynağı değil, dolayısıyla uzayın kendisinden gözümüze herhangi bir ışık gelmiyor ve bu durumu beynimiz siyah olarak algılıyor.
Uzayda zaman farklı mı?
Einstein’a göre, uzayda ışık hızının yüzde 80’i hızla uzaklaşmakta olan Ali, Ahmet’in dünya üzerindeki saatine baktığında, bu saatin kendi saatine göre daha yavaş (yüzde 60) çalıştığını görecekti. Yani, Ali 1 saat uzayda uçtuğunda dünyada sadece 48 dakika geçmiş olacaktı.

Uzay Nasıl Bir yer kısaca?​

Albert Einstein’a göre uzay; elastike bir dokuya sahiptir ve cisimlerin elastik yapıyı bükmelerinden ötürü yerçekimi vardır ve zaman kavramı yoktur. 2009 yılında ortaya atılan bir teoride ise, evren aslında sanılandan daha küçüktür ve daha az gökcismini içerir.

Uzayda oluşan kirliliğin dünyamıza etkisi olur mu?​

Bunların arasında ömrünü tüketmiş uyduların yanı sıra roketlerin uzaya bırakılan üst aşamaları ve yörüngede oluşan patlamaların artıkları vardır. Uzay kirliliğinin şimdilik insanların günlük yaşamlarına doğrudan bir etkisi yoktur.
Dünyadan uzaya yolculuk ne kadar sürer?
UZAYA GİTMEK NE KADAR SÜRER? Uzay mekiklerinin en yüksek ulaştıkları hız 58 bin 536 km’dir. Aradaki mesafe ve hıza bölünürse 106 güne yakın bir yolculuk karşımıza çıkmaktadır.
Güneş dünyayı aydınlattığı halde uzay neden karanlık?
Güneşten gelen ışınlar atmosfer içerisindeki bu maddelere çarpar ve her yöne dağılır. Dağılan ışınların cisimlerden yansıyarak gözümüze gelmesi sayesinde, cisimleri ve onların sayısız tondaki renkleri görebiliyoruz. Yani eğer uzayda ışığın çarpıp gözümüze geleceği bir durum olmazsa etrafı karanlık görürüz.

Uzayda yıldızlar olmasına rağmen neden karanlıktır?​

Çünkü evrendeki birçok yıldızın ışığı henüz bize ulaşmamıştır. Eğer geleneksel düşünceye göre evren sonsuzluktan beri var olsaydı, evrendeki bütün yıldızların ışığının bize ulaşması için yeterli zaman geçmiş olacaktı. Böylece gece gökyüzü yıldızların ışığı sayesinde ışıl ışıl parlayacaktı.

40 ışık yılı kaç yıldır?​

Işık yılı – Kilometre tablosu
Astronotlar nasıl uyuyor?
Uyku tulumları, astronotlar uykularında süzülerek bir yerlere çarpmasınlar diye duvara bağlı durumda ve uzanıyormuş hissi verebilmek amacıyla sırt ve bele baskı uygulayan sert arka desteğine sahip.
Uzayda kaybolan Rus Kozmonota ne oldu?
Yörüngeye daha fazla kozmonot ve astronot göndermek için anlaşmalar yapıldı, bu aynı zamanda uzayda mahsur kalan kozmonotun geriye getirilmesini de içeriyordu. Sonunda, üç ay sonra, yani 25 Mart’ta, uzayda aralıksız 311 gün geçirmiş olan Krikalev, Dünya’ya döndü.

Aya ayak basan ilk Türk kimdir?​

UZAYA ÇIKAN İLK TÜRK KİMDİR? Uzaya çıkan ilk Türk kozmonot Nikolayev, iki uzay uçuşunda görev aldı: Vostok 3 ve Soyuz 9. Bu görevlerde çağrı kodu şahin idi.

Ay’a kimin adına madalya bırakıldı?​

Bugün yeni ödüllü sorumuzu da soralım: Malum Ay’a 1969’da gidildiğinde Buzz Aldrin orada bir Amerikan bayrağı dikti.
Uzay sonsuz mu değil mi?
Kozmologlar uzayımızın sınırsız olduğunu düşünüyorlar (yani bir yönde ilerleyip geri dönmeksizin sonsuza kadar gidebiliriz). Fakat evrenimizin sonlu mu yoksa sonsuz mu olduğuna dair bir kanıt henüz yok. Einstein kendi kütleçekim kuramında, evrenin sonlu ve mükemmel bir 3 boyutlu küre olabileceğini söylemiştir.
Astronotlar nasıl banyo yapar?
Astronotlar özel bir torbadaki suyu vücutlarına sıkıyor. Su yerçekimi olmadığı için yere düşmüyor. Bu yüzden astronotların soyunması gerekmiyor. Başka bir torbadan özel sabun alan astronotlar, bunu suyla karıştırıp vücutlarına sürüyor.

Astronotlar uzayda nasıl uyur kısa?​

Toplamda altı astronot için altı tane umuma kapsülü diyebileceğimiz yer bulunuyor. Her birinin içinde, duvara bağlı olan bir uyku tulumu var. Şilte ve yastık olmadan bunun rahatsız edici olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yerçekimi olmayan bir yerde uzanacağını, başınızı koyacağınız bir şeye gerek yok.
 
Geri
Üst