- Konu Yazar
- #1
Uzay boşluğu gerçekten boş mu?
Uzay, kesinlikle boş bir boşluk değildir ve kesinlikle sadece madde arasındaki bir ilişki değildir.Protonun karşıt parçacığı var mı?
Proton ve nötronun her ikisinin karşıt parçacıkları vardır. Ayrıca onlar kendi karşıtlarıyla karşılaştıklarında birbirlerini yok ederler.Işık uzayda yayılır mı?
Işık uzayda yayılır mı?Evrenin dokusu ışığın yayılmasının nedenidir Ki Einstein bulduğu merceklenme etkisi nedeniyle uzay zamanın bükülmesi ışığın izlediği uzay zaman dokusunun bükülmesi nedeniyle gerçekleşir. Bu da ışığın uzay zaman dokusunda yayıldığını doğrudan gösterir.
Uzay boşluğu ne anlama gelir?
Uzay boşluğu ne anlama gelir?Bütün varlıkların içinde bulunduğu sonsuz boşluk, feza, mekân. Bütün gök cisimlerinin içinde bulunduğu sınırsız boşluk.
Fotonun karşıt parçacığı var mı?
Fotonun ve nötral pionun dışında bilinen her parçacığın bir karşıt-parçacığı var.Hangi parçacıkların karşıt parçacığı vardır?
Kendi anti-parçacıkları antilepton olarak bilinir (elektronun antiparçacığı tarihsel nedenlerle pozitron olarak bilinir). Altı lepton vardır. Uygun zıt parçacıklarıyla: Elektron ve pozitron.Işık gücünü kaybeder mi?
Işık gücünü kaybeder mi?Işık yoluna devam ederken uzayda gaz veya toz bulutları gibi engellerle karşılaşır ve böylece ışığın bir kısmı soğrulur, kırılır veya yansıtılır. Böylelilkle yavaş yavaş tüm enerjisini kaybedip elinde sonunda yok olur.
Uzayda gece ve gündüz var mı?
Uzayda gece ve gündüz var mı?YANLIŞ! Ay’ın karanlık tarafı yoktur, diğer her gök cismi gibi gece-gündüz döngüsü vardır. Örneğin Ay, yarımay evresindeyken direkt olarak Ay’daki gündönümü çizgisini görebiliriz. Karanlık yarısı gece, aydınlık yarısı gündüzdür.