AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan ogretimle Acikogretim ayni mi?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan öğretimle Açıköğretim aynı mı?​

UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

Diplomada uzaktan eğitim yazıyor mu?​

Diplomada uzaktan eğitim yazıyor mu?
YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı’na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.

Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Nedir?​

Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Nedir?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Uzaktan eğitim ücreti ne kadar?​

Tanımlar Koşullar
LİSANS (AÇIK ÖĞRETİM) | ÖSYM İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN (DÖNEMLİK) | İKİNCİ ÜNİVERİSTE KAPSAMINDA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN (DÖNEMLİK)
ADALET | 325 TL | 370 TL
HUKUK BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİĞİ | 325 TL | 370 TL
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | 325 TL | 370 TL
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ | 325 TL | 370 TL

Uzaktan eğitim Nedir Öyt?​

Uzaktan eğitim Nedir Öyt?
Farklı zaman ve mekanlarda gerçekleşebilen, öğretim tasarım ve tekniklerini gerektiren, farklı teknolojilerle iletişim sağlayan, özgün kurumsal ve yönetsel yapılanmayı gerektiren planlanmış öğrenmedir.

Uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?​

Uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Açık ve uzaktan eğitim fakültesi nasıl oluyor?​
Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, kısa adıyla AUZEF, İstanbul Üniversitesine bağlı olarak uzaktan ve açık öğretim programlarını yürüten fakültedir. AUZEF’te dersler internet üzerinden yapılır. Her dönem belli miktarda harç ücreti ödenerek eğitime devam edilir.

Açık öğretimde okula gitmek gerekir mi?​

Açık öğretimde okula gitmek gerekir mi?
Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.

Uzaktan eğitimde ücret var mı?​

Uzaktan eğitimde ücret var mı?
Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Uzaktan öğretim ücretli ne demek?​

Zaman ve mekandan tamamen bağımsız yapılan bir eğitim türüdür. *Uzaktan öğretim harç ücreti ikinci öğretim (Gece) ücretiyle aynıdır. Fakat ilave olarak teknik altyapının kurulumunda kullanılan materyal ücreti alınmaktadır. Materyal ücreti ise harç ücretini geçmemektedir.

KPSS uzaktan eğitim Nedir?​

KPSS uzaktan eğitim Nedir?
Farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığı ile bir araya getirildiği bir eğitim faaliyetidir.

Uzaktan öğretimle açık öğretim arasındaki farklar belirtildiğine göre, uzaktan eğitimde derslere devam ve katılım zorunluluğu bulunurken açık öğretimde böyle bir zorunluluk yoktur. Özellikle YÖK tarafından alınan karara göre, uzaktan eğitim programlarını tamamlayan öğrencilerin aldıkları diplomalarda "uzaktan öğretim" ibaresinin bulunması zorunludur.

Açık öğretimde okula gitme zorunluluğu olmadığı gibi, dersler tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda işlenir. Öğrenciler istedikleri zaman ve istedikleri yerde dersleri tekrar izleyebilirler. Bu doğrultuda açık ve uzaktan eğitim fakültesi olarak bilinen AUZEF, İstanbul Üniversitesine bağlı olarak uzaktan ve açık öğretim programlarını yürüten bir fakültedir. Dersler internet üzerinden verilir ve öğrenciler her dönem belirli bir harç ücreti ödeyerek eğitimlerine devam ederler.

Uzaktan eğitimde ücret alınabileceği belirtilmiş fakat yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, materyal ücreti hariç başka ücret alınmamaktadır. Uzaktan öğretim ücretli olduğunda ise, harç ücreti ile teknik altyapının kurulumunda kullanılan materyal ücreti ödenir; ancak materyal ücreti harç ücretini geçmez.

Son olarak, KPSS uzaktan eğitim olarak tanımlanan faaliyet, farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığı ile bir araya getirilmesi ile gerçekleşir. Bu açıklamalar ışığında, araştırılan konulara daha detaylı bir perspektif sunulmuş oldu.

Geri