AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan ogretim farki nedir?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan öğretim farkı nedir?​

Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Uzaktan eğitim ve Açıköğretim aynı mı?​

UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

UZEM görüntülü mü?​

UZEM görüntülü mü?
Öğrenciler de derse görüntülü ve sesli olarak bağlanabiliyor, ders içerisinde soru sorabiliyor, dosya paylaşımları yapabiliyorlar. Eş zamanlı yapılan dersler kayıt altına alınıyor ve daha sonra tüm öğrenciler, bu kayıtlar sayesinde istedikleri her an o dersi tekrar takip edebiliyor.

Neden uzaktan eğitim olmalı?​

Zengin, gelişmiş ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Öğretim ortamı ve içeriğe 7 gün 24 saat erişim olanağı verir. Geleneksel eğitimden yararlanmayan kişiler için vazgeçilmezdir. Bir işte çalışmak zorunda olanların hem ailesine zaman ayırabillerini hem de öğrenimlerine devam edebilmelerini sağlar.

Açık ve uzaktan öğrenme ne demek?​

Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman ve/veya mekân bağlamında uzaktan olduğu, birbirleriyle ve öğrenme kaynaklarıyla etkileşimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğrenme sürecidir (Aydın, 2011).

UZEM geçme notu kaç?​

UZEM geçme notu kaç?
Geçme Notu Final Sınavından Minimum 50 almak şartıyla, dersin ortalaması 50 olan öğrencilerimiz dersi geçmiş sayılmaktadır. Ortalaması 50 geçen fakat Final sınavından 50 puanın altında kalan öğrenci dersten direkt kalmaktadır.
UZEM vize sınavları nasıl oluyor?​
Uzaktan eğitimde vize sınavlarınız internet üzerinden gerçekleştirilir. Sınavların şekli, dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişmektedir. Online Sınavlar başlamadan (en az 15 dk.) sınav adresini açıp bilgisayar başında hazır bulununuz.
Uzaktan eğitim neden daha iyi?​
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Uzaktan öğretim, geleneksel eğitim yönteminden farklı olarak kampüse gitmek zorunda olmadığınız bir eğitim modelidir. Dersler bilgisayar aracılığıyla sanal ortamda canlı ve etkileşimli olarak işlenir, katılımcı istediği zaman dersleri tekrar izleyebilir.

Uzaktan eğitim ve açıköğretim arasındaki farklar ise şunlardır: Uzaktan öğretimde derse katılım zorunludur, katılım ve devam takip edilirken açık öğretimde böyle bir zorunluluk yoktur.

UZEM'in görüntülü bir şekilde eğitim verdiği bilinmelidir. Öğrenciler derslere görüntülü ve sesli olarak bağlanabilir, interaktif olarak derslere katılabilir, soru sorabilir ve dosya paylaşımı yapabilirler. Eş zamanlı yapılan dersler kaydedilir ve öğrenciler daha sonra bu kayıtları izleyerek dersleri tekrar edebilirler.

Uzaktan eğitimin tercih sebepleri arasında zengin ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanı, istenilen zamanda erişim imkanı, geleneksel eğitimden faydalanamayan kişilere erişim imkanı sağlama, çalışan kişilerin eğitimlerine devam edebilme olanağı gibi faktörler önemli rol oynamaktadır.

Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman veya mekan bağlamında uzak oldukları ve iletişimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayandığı bir öğrenme sürecidir.

UZEM'de geçme notu final sınavından en az 50 almak şartıyla, ders ortalaması 50 olan öğrencilerin dersi geçtiği kabul edilir. Ancak, ortalaması 50 olan ancak final sınavından 50 puanın altında alan öğrencilerin dersi geçemediği unutulmamalıdır.

Uzaktan eğitimde vize sınavları internet üzerinden gerçekleştirilir ve sınav şekli dersin hocasına göre değişebilir. Sınavlara en az 15 dakika önce hazır olmanız önemlidir.

Uzaktan eğitimin tercih sebepleri arasında çalışan kişilerin eğitimlerine devam edebilmesi, kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim alabilmesi, ek harcamaların ortadan kalkması, etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatması gibi avantajlar bulunmaktadır.

Geri