AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan ogretim diplomada yazar mi?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan öğretim diplomada yazar mı?​

YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı’na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.

Online eğitimde devamsızlık var mı?​

Online eğitimde devamsızlık var mı?
Çünkü Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirmelerinde hem sınavla hem sınavsız kriterler arasında devamsızlık da yer alıyor. Ancak alınan bu yoklamalar e-okula işlenmiyor. Yani okullar uzaktan eğitimde öğrencilerinin katılımı yoklama alarak sağlıyor ama devamsızlıkları e-okul sistemine işleyemiyor.

UZEM dersleri nasıl izlenir?​

UZEM dersleri nasıl izlenir?
Telefon veya tabletten canlı derslere giriş yapmak için masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yapıp, aynı adımları izlemeniz yeterlidir.

Uzaktan eğitimde okula gidilir mi?​

Uzaktan eğitim ile Örgün eğitim arasındaki fark: Örgün eğitimde öğrencinin okula devam zorunluluğu vardır. Uzaktan eğitimde ise böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Uzaktan Eğitim Üniversite yoklama alınıyor mu?​

Uzaktan Eğitim Üniversite yoklama alınıyor mu?
Öğretim üyesi ile etkileşimli yapılan uzaktan eğitim dersinde yoklama süreci, ders saati boyunca dersin verildiği platformda çevrimiçi olarak sağlanır. Yani öğrencilerin çevrimiçi olma durumlarına göre yoklama yapılıyor. Uzaktan eğitime katılmak için öğrencinin bilgisayar başında olması gerekmiyor.

Uzaktan öğretim nedir 2 yıllık?​

Uzaktan öğretim nedir 2 yıllık?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Online eğitimde yoklama var mı?​
Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.

Online eğitime katılmak zorunlu mu?​

Online eğitime katılmak zorunlu mu?
Uzaktan Eğitim’de Canlı Derse Girmek Zorunlu Mu? İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor.

Üniversitelerde online eğitim nasıl oluyor?​

Üniversitelerde online eğitim nasıl oluyor?
Üniversite eğitiminin bir parçası haline gelen online eğitim, mekâna ve zamana bağlı olmaksızın öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüste bir araya gelme zorunluluğu olmaksızın, derslerin bilgisayar teknolojileri aracılığıyla, sanal ortamda, görüntülü ve sesli olarak işlendiği, öğrencilerin istediği zaman bu dersleri …

UZEM nasıl giriş yapılır?​

UZEM sistemlerine nasıl giriş yapabilirim? Eğitim Portalına “http://portal.uzem.omu.edu.tr/” linki, Canlı ders sistemine “canliuzem.omu.edu.tr” linki, Sınav otomasyonuna “http://sinav.omu.edu.tr/student/session/new” linki üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Uzaktan eğitim Üniversite yoklama alınıyor mu?​

Uzaktan eğitim Üniversite yoklama alınıyor mu?

UZEM devamsızlık var mı?​

UZEM devamsızlık var mı?
Ders saatleriniz web sitemizde UZEM – Ders programları sayfasında yayınlanmıştır. Devamsızlık var mı? Evet. Fakat canlı olarak izleyemediğiniz dersleri 7×24 açık olan sistemimizden izleyebilirsiniz.

Evet, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda "uzaktan öğretim" ibaresinin bulunması zorunlu tutulmaktadır. YÖK tarafından açıklanan 30.03.2017 tarihli Genel Kurul Kararı'na göre bu uygulama zorunlu hale getirilmiştir.

Online eğitimde devamsızlık konusu da önem arz etmektedir. LGS yerleştirmelerinde devamsızlık da dikkate alınmaktadır ancak alınan yoklamalar e-okul sistemine işlenmemektedir. Yani okullar uzaktan eğitimde öğrencilerin katılımını yoklama alarak sağlayabilirler fakat bu bilgiler resmi veri tabanına işlenmemektedir.

UZEM derslerini izlemek için telefon veya tabletten canlı derslere giriş yapabilirsiniz. Masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yaparak dersleri takip edebilirsiniz.

Uzaktan eğitimde okula gitme zorunluluğu bulunmamaktadır. Örgün eğitimde öğrencilerin okula devam etmeleri gereken bir zorunluluk mevcuttur fakat uzaktan eğitimde böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Uzaktan eğitimde üniversitelerde yoklama alınması konusu da belirli bir şekilde işlemektedir. Öğretim üyesi ile etkileşimli yapılan derslerde yoklama süreci, ders saati boyunca dersin verildiği platformda çevrimiçi olarak sağlanmaktadır. Öğrencilerin çevrimiçi olup olmadığına göre yoklama alınmaktadır.

Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği bir eğitim sistemidir. Bu sistem 2 yıllık programlar için de uygulanabilir ve çağdaş bir eğitim yöntemidir.

Online eğitimde yoklama alınıp alınmadığı konusu da gündemdedir. Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına göre online eğitim süreçlerinde yoklama alınmayacağı belirtilmiştir.

Online eğitime katılmak konusunda da belirli durumlar mevcuttur. EBA canlı derslere katılımın zorunlu olup olmadığına dair resmi bir açıklama olmamakla birlikte öğretmenler öğrencilerin derslere katılım durumunu takip edebilmektedirler.

Üniversitelerde online eğitim süreci, öğrenci ve öğretim üyesinin mekâna ve zamana bağlı olmaksızın, bilgisayar teknolojileri aracılığıyla, sanal ortamda, görüntülü ve sesli olarak derslerin işlendiği bir sistemdir.

UZEM sistemlerine giriş yapmak için verilen linkleri kullanabilirsiniz. Eğitim Portalı, Canlı Ders Sistemi ve Sınav Otomasyonu için verilen linkler üzerinden giriş yapabilirsiniz.

UZEM derslerinde devamsızlık konusu da önemlidir. Dersleri canlı olarak izleyemediğiniz durumlarda 7/24 açık olan sistem üzerinden dersleri izleyebilirsiniz. Bu sayede devamsızlık yapmamış olursunuz.

Geri