AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan ogrenme sureci nasil tanimlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.205
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Uzaktan öğrenme süreci nasıl tanımlanır?​

ağları aracılığı ile zaman ve mekândan bağımsız olarak bilgiye erişimi ve çoklu ortam uygulamaları ile etkileşim sağlanarak, öğretim etkinliklerinin elektronik öğrenme ortamlarında yürütülmesi “e-öğrenme” olarak tanımlanabilir.

Açık ve uzaktan öğrenmenin özellikleri nelerdir?​

Açık ve uzaktan öğrenmede öğrenenler Öğrenenler, bilgiyi pasif bir şekilde öğreticilerden ve ders kitaplarından alır. Öğrenenler kendi öğrenmelerini kontrol edemezler, dersler, yöntemler ve değerlendirmeler ile ilgili tüm kararları öğreticiler alır (Ahmed 2013).

Açık ve Uzaktan Öğrenmede açıklık nedir?​

Açık ve Uzaktan Öğrenmede açıklık nedir?
Ancak hepsinde yapılan iş uzaktan eğitim hatta uzaktan öğretimdir. Açık ve uzaktan öğrenmedeki açıklık bir felsefe, esneklik veya öğrenenlere sunulan olanaklar olarak, uzaktan öğrenme ise zamandan ve mekandan bağımsızlık olarak düşünülebilir. Bu tip öğrenmede öğrenenlere çeşitli esneklikler tanınmaktadır.

Dünyada eğitim nasıl başladı?​

Dünyada eğitim nasıl başladı?
Sümerler, şüphesiz, MÖ 3200 yılında tüm insan toplulukları içinde yazıyı ilk geliştiren toplum olarak kurumsal ve sistemli eğitim geleneğini ilk oluşturan ulusturlar. Öyle ki onların oluşturdukları kurumsal yapılar ve süreçler bölgede sonra ortaya çıkan uygarlıklar tarafından miras alınmıştır.

Açık ve Uzaktan öğrenmede açıklık nedir?​

Açık ve Uzaktan Eğitim açıklık ne demek?​

Eğitim ve Öğretimde Açıklık Günümüzde uzaktan eğitim (uzaktan ders alma anlamında) ve açık eğitim/öğretim (uzaktan sunulan eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik anlamında) birleştirilerek “açık ve uzaktan öğrenme (Open and Distance Learning)” şeklinde de kullanılmaktadır (EADTU, 2012).

2019 2020 uzaktan eğitime ne zaman geçildi?​

2019 2020 uzaktan eğitime ne zaman geçildi?
Mart 2020’de, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin ardından alınan tedbirler sonucu okullar, 16 Mart’ta tatil edilirken, 24 Mart itibarıyla uzaktan eğitime geçildi. Vaka sayılarının yükselişe geçmesi ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi uzaktan tamamlandı.

2021 uzaktan eğitime ne zaman geçildi?​

2021 uzaktan eğitime ne zaman geçildi?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’ta yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Açıklık kavramı nedir?​

Açıklık, duruluk, vuzuh, clarete bir yazıda belirtilmek istenen duygu ve düşüncelerin, herhangi bir ek yoruma veya açıklamaya gerek duymadan kavranabilir olmasıdır. Ayrıca güşâde, rûşen, lâyıh olarak da anılır.

Felsefede açıklık ne demek?​

Açıklık felsefesi: Açıklık, bilgiyi talep eden bireyler ve bilgi kaynakları arasında engellerin ortadan kalktığı öğrenme yapısını ifade etmektedir (Bozkurt, 2015).
 
Uzaktan öğrenme süreci, internet ağları aracılığıyla zaman ve mekândan bağımsız olarak bilgiye erişimi ve çoklu ortam uygulamaları ile etkileşim sağlanarak öğretim etkinliklerinin elektronik öğrenme ortamlarında yürütülmesi olarak tanımlanabilir. Bu şekilde öğrenciler, istedikleri zaman ve mekânda öğrenme sürecine katılıp bilgiye erişebilirler.

Açık ve uzaktan öğrenmenin özellikleri arasında öğrenenlerin bilgiyi pasif bir şekilde öğreticilerden ve ders kitaplarından aldığı belirtilmiş. Öğrenenlerin kendi öğrenmelerini kontrol edememesi, derslerin yönlendirilmesi ve değerlendirmelerle ilgili tüm kararların öğreticilere ait olduğu vurgulanmış.

Açık ve Uzaktan Öğrenmede açıklık kavramı, esneklik ve öğrenenlere sunulan olanaklar olarak tanımlanmıştır. Uzaktan öğrenme ise zamandan ve mekândan bağımsızlık olarak ifade edilmiştir. Bu öğrenme yönteminde öğrenenlere çeşitli esneklikler tanındığı belirtilmiştir.

Dünya genelinde eğitim geçmişi incelendiğinde, Sümerlerin M.Ö. 3200 yılında yazıyı geliştiren ve kurumsal bir eğitim geleneği oluşturan ilk topluluk olduğu belirtilmektedir. Onların oluşturduğu kurumsal yapılar ve süreçler, daha sonraki uygarlıklar tarafından da benimsenmiştir.

2019-2020 öğretim yılında, Türkiye'de Kovid-19 salgını nedeniyle 16 Mart'ta okullar tatil edilmiş ve 24 Mart itibarıyla uzaktan eğitime geçilmiştir. Benzer şekilde, 2021 yılında okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademeleri 1 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edilme kararı alınmıştır.

Son olarak, açıklık kavramı felsefede, bilgi talep eden bireyler ile bilgi kaynakları arasında engellerin ortadan kalktığı öğrenme yapısını ifade etmektedir. Bu kapsamda, bilgiye erişimde ve paylaşımında herhangi bir engel olmadan bireylerin düşünceleri anlamasını sağlamaktadır.
 
Geri
Üst