AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitimin avantajlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzaktan eğitimin avantajları nelerdir?​

Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Uzaktan eğitim iyi mi kötü mü?​

Online dersler bire bir ve en fazla 6 kişilik sınıflarda verimli oluyor. Öğrencinize ne kadar güvenirseniz güvenin, onu ne kadar iyi tanıyor olursanız olun mutlaka ekran ve mikrofon açık ders yapılmalı. Online derste en çok başarı sağlanan alanlar biyoloji, geometri, coğrafya dersleri…
Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim mi?
Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.
Uzaktan derslerin sınavları yüz yüze mi?
Dönem sonu sınavların yapılış biçimi ise dersi veren öğretim üyesinin kararına bırakıldı. Rektörlük tarafından zorunlu bir uygulama olmadığı için dersi veren akademisyenin kararına göre sınavlar yüz yüze ya da çevrimiçi yapılabilecek.

Uzaktan eğitimin faydaları ve zararları nelerdir?​

Uzaktan Eğitim Nedir, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Uzaktan eğitimin olumlu yönleri nelerdir?​

Uzaktan eğitim, öğrenci merkezlidir.
Uzaktan eğitimin dezavantajları nelerdir?
Uzaktan eğitim yüz yüze iletişimden yoksundur. Eğitmenle öğrenci arasında herhangi bir şekilde yüz yüze iletişimin olmaması, öğrenci geri bildiriminin önüne geçer, sosyal izolasyona neden olur ve öğrenci onu verimli çalışmaya teşvik eden baskının eksikliğini hissedebilir.
Uzaktan eğitimin olumsuz yönleri nelerdir?
Uzaktan eğitimin dezavantajlardan bazıları;

Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim nedir?​

Görülen dersler ve içerikleri birebir aynı olup, uzaktan eğitim programlarında internet üzerinde verilebilecek şekilde düzenlenmiştir. Uzaktan eğitimin yüz yüze öğrenmeden temel farklılığı, teknoloji kullanımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yüz yüze eğitimin faydaları nelerdir?​

Yüz yüze eğitim ortamında akran etkileşimi sosyal ve akademik gelişimi destekler. Okul ve sınıf ortamında olmak, akranlarıyla etkileşim kurma fırsatı sağlar. Bu etkileşim benlik algısının gelişimi, özgüven gelişimi ve bir kimlik inşa etmede hayati önem taşır.
Üniversitelerde uzaktan eğitim sınavları nasıl olacak?
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında “online” olarak yapacaktır.
Online olan derslerin sınavları nasıl olacak?
Eğitim online olmak ile birlikte sınavlar, önceden tespit edilen tarihte ve mekanlarda gerçekleştirilebilir. Tüm sınavlar belirlenen tarihlerde internet üzerinden sözlü olarak gerçekleştirilebilir. Öğrenciler sınav yerine değerlendirilmesi için dersler kapsamında öğrendiklerini aktaracakları ödevler hazırlayabilir.

Uzaktan eğitim neden zararlıdır?​

Dezavantajları Öğrencilerden hepsinin uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma sahip olmaması. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi öğrenme güçlüklerine veya çıkan probleme öğretmenin anında müdahalesinin kısıtlı olması. Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan öğrenciyi kontrolün güçlüğü.

Uzaktan eğitim zararları nedir?​

Uzaktan eğitimin olumlu yanları ve sınırlılıkları nelerdir?

Geri