- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Uzaktan eğitime sınavsız geçiş var mı?
Lisede aldıkları eğitimlerle ilgili alanlara başvuran adaylar bu programlara öncelikli olarak yerleştiriliyor. Bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olanlar veya bu kurumun mezunları için ise sınavsız geçiş hakkı yoktur.Örgün eğitimden uzaktan eğitime geçiş var mı?
Bir kısım öğrenciler yaşam koşulları veya zorunda oldukları bazı durumdan dolayı örgün eğitim programında okuyamamaktadır. Bu öğrencilerin örgün eğitimden açık ya da uzaktan eğitim programına geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır.
Online eğitim nasıl olacak?
Online eğitim sisteminde dersler sanal sınıflarda gerçekleştirilir. Akademisyenler ve öğrenciler internet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanabilir, sınıftaymış gibi derslere katılabilir.Açık Lisede gecen tekrar okula gidebilir mi?
Açık Öğretim Liselerinde ders geçme ve kredili sistem uygulanırken, örgün eğitimde ise sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. AÖL öğrencilerinin belli bazı şartları taşıması durumunda örgün etiğim veren okullara geçmesi mümkündür ve aşağıdaki gibidir: Nakil şartlarını taşıyan öğrenciler örgün eğitime geçebilirler.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Üniversitede dersler nasıl olacak?
Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40’ı veya herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Yani bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecek.
Açık liseden normal liseye geçiş var mi?
Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistem, örgün eğitim(1) veren okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir.Açık liseye ikinci dönem geçiş olur mu?
Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini kaçırdığınız takdirde, 2. dönem ve 3. dönemde Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçiş yapamazsınız. Geçiş yapmak için bir sonraki Eğitim Öğretim yılının 1. dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt dönemini beklemeniz gerekir.