AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitimde karsilasilan sorunlar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Uzaktan eğitimde karşılaşılan sorunlar nelerdir?​

Tema 2: Öğrenci kaynaklı sorunlar • Öğrencilerin yeterli internet erişimine sahip olmamaları, • Bilgisayarı olmayan öğrencilerin cep telefonu ile dersleri takip etmekte yaşadıkları zorluklar • Öğrencilerdeki öğrenme motivasyonu eksikliği, • Öğrenci katılımının azlığı, • Öğrencilerin uzaktan eğitime yönelik olumsuz …

Acik ve uzaktan eğitim nedir?​

Acik ve uzaktan eğitim nedir?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Uzaktan eğitimde en büyük sorun nedir?​

Uzaktan eğitimde en büyük sorun nedir?
Yine geleneksel yöntemlerin uzaktan eğitimde yetersiz kalması, iş yükünün artmış olması, bazı derslerde çevirim içi içerik yetersizliği, öğretim programlarının uzaktan eğitime uygun olmaması, teknolojik donanım yetersizliği, dijital araçların yetersizliği ve teknolojik okur yazarlık düzeyinin düşük olması da uzaktan …

Derse katılım nasıl sağlanır?​

Öğretmenlerin öğrenciyi teşvik ederek cesaretlendirmesi ve dersi anlatma şekli ona göre olmalıdır. Soru sorarak ve cesaret vererek öğrenciyi derse katılıma yönlendirerek onların ders de aktif olmasını sağlamalıdır. Özellikle dersler de; görsel olarak öğrencinin öğrenmesi için görsel kullanımlar sağlanması önemlidir.

Uzaktan eğitim neden daha iyi?​

Uzaktan eğitim neden daha iyi?
Uzaktan eğitimin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; Çok geniş öğrenci kitlesine hizmet sunabilen bir eğitim sistemidir. Zaman ve mekandan bağımsız olduğu için coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır. Zengin, gelişmiş ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanı sağlar.

Açık öğretim dersleri nasıl oluyor?​

Açık öğretim dersleri nasıl oluyor?
Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.

Açıköğretim ve uzaktan eğitim aynı anda okunur mu?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Derse katilim ne demek?​

Derse katilim ne demek?
Öğrencilerin, sınıf veya okul içinde yaptıkları; eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmalar.

Derse katılımın önemi nedir?​

Derse katılımın önemi nedir?
Öğrenme zevki ve öğrencinin motivasyonunu artırır. Senkron bir şekilde öğrencinin derse ve karar verme süreçlerine katılımı ile canlı ders ortamları öğrencilerin aidiyetlik hissini kuvvetlendirir. Öğrencinin aktif bir şekilde katıldığı canlı ders ortamı öğrencinin motivasyonunu artırarak öğrenmeyi destekler.

Uzaktan eğitimde karşılaşılan sorunlar arasında öğrenci kaynaklı sorunlar önemli bir yere sahiptir. Bu sorunlar şunları içerebilir:
1. **Yeterli İnternet Erişimine Sahip Olmamak:** Öğrencilerin internet erişimine sahip olmaması, derslere erişimlerini zorlaştırabilir veya engelleyebilir.

2. **Bilgisayar Eksikliği:** Bilgisayarı olmayan öğrencilerin sadece cep telefonları ile dersleri takip etmeleri, verimliliklerini düşürebilir ve kısıtlamalar yaratabilir.

3. **Öğrenme Motivasyonu Eksikliği:** Uzaktan eğitimde öğrenciler arasında öğrenme motivasyonunun düşük olması, katılım ve başarıyı olumsuz etkileyebilir.

4. **Öğrenci Katılımının Azlığı:** Uzaktan eğitimde öğrenci katılımının yetersiz olması, etkileşimin azalmasına ve ders verimliliğinin azalmasına neden olabilir.

5. **Teknolojik Donanım ve Yazılım Sorunları:** Öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanacakları teknolojik donanımın eksikliği veya sorunları, derslerin akışını ve etkinliğini olumsuz etkileyebilir.

Uzaktan eğitimde karşılaşılan sorunların çözümü için, sürdürülebilir ve erişilebilir eğitim altyapısı oluşturulması, öğrencilerin teknolojik ihtiyaçlarına destek verilmesi, interaktif ve motivasyonu yüksek ders materyallerinin kullanılması gibi adımlar atılabilir. Öğrencilerin derslere motive olmaları ve düzenli olarak katılım sağlamaları için interaktif ve ilgi çekici öğretim yöntemleri tercih edilmelidir.

Geri