AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitimde eszamanli ve eszamansiz egitim ne demektir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzaktan eğitimde eşzamanlı ve eşzamansız eğitim ne demektir?​

Uzaktan Eğitimde eğitmen ve öğrenci aynı anda etkileşime girerlerse buna senkron uzaktan eğitim zaman gecikmeli olarak etkileşime girerlerse buna asenkron uzaktan eğitim denir. Karma öğrenim kısaca yüz yüze eğitim (senkron eğitim) ve asenkron eğitimin karışımıdır.

Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?​

Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
Asenkron öğretim nedir?​
FARKLI ZAMANLI(ASENKRON) ÖĞRENME Asenkron olarak da bilinen bu model, bilginin önceden üretildiği ve depolandığı, daha sonra öğrencilerin dilediği zaman ve dilediği sayıda tekrarda erişebildiği bir uzaktan eğitim-öğretim şeklidir.

Eş zamanlı senkron ne demek?​

Eş zamanlı senkron ne demek?
Senkron uzaktan eğitim (Eş zamanlı uzaktan eğitim), uzaktan eğitimde eğitmen ve öğrencinin aynı zamanda etkileşime girmesi haline senkron uzaktan eğitim denir. Senkron eğitim, klasik yüzyüze eğitimin genel karakteridir. Asenkron uzaktan eğitimde verilen sanal kurslarda zaman ve mekan kavramı bulunmamaktadır.

Asenkron olarak ne demek?​

Asenkron olarak ne demek?
asenkron için 1 adet anlam bulundu. Eş zamanlı olmayan, başlama ve bitme anları başka olan (olaylar), senkron, eş zaman karşıtı, yadın kurun.

Üniversite online eğitimde devam zorunluluğu var mı?​

Örgün öğretimde birden fazla şube hâlinde yapılan dersler online öğretimde tek bir şubede toplanacaktır. Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır. Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.

Uzaktan eğitimde canli derslere girmek zorunlu mu?​

Uzaktan Eğitim’de Canlı Derse Girmek Zorunlu Mu? İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor.
Asenkron derslere girmek zorunlu mu?​
DERSLERE DEVAM MECBURİYETİ VAR MI? Uzaktan eğitim şeklinde yürütülecek eş zamansız (asenkron) dersler için devam şartı yoktur.

Senkron olmak ne demek?​

Senkron olmak ne demek?
sıf. (Fr. synchrone < Lat. < Yun.) Aynı anda yapılan veya eşit zaman aralıklarında birlikte aynen tekrarlanan (hareket, olay), eş zamanlı.

Eşzamanlı ve eşzamansız eğitim kavramları, uzaktan eğitim süreçlerinde önemli bir yere sahiptir.

- **Eşzamanlı (Senkron) Eğitim**: Eğitmen ve öğrencinin aynı anda etkileşime girdiği eğitim türüdür. Bu şekilde gerçekleşen eğitimlere senkron eğitim denir. Klasik yüzyüze eğitimde olduğu gibi, canlı dersler bu kategoriye girer. Öğrenciler belirli bir zaman diliminde eğitim materyallerine erişir ve etkileşime geçerler.

- **Eşzamansız (Asenkron) Eğitim**: Eğitmen ve öğrencinin farklı zaman dilimlerinde etkileşime geçtiği eğitim türüdür. Bu durumda, öğrenciler eğitim materyallerine istedikleri zaman ve yerden erişebilirler. Asenkron eğitim, tüm materyallerin öğrencilerin talebine göre erişime açık olduğu bir yapıya sahiptir. Video dersler, ders notları gibi materyaller bu kategoriye örnektir.

Karma öğrenim adı verilen bir model ise, yüz yüze (senkron) eğitim ile asenkron eğitimin karışımını ifade eder. Bu modelde öğrencilere eşzamanlı ve eşzamansız eğitim imkanları sunularak öğrenme deneyimi zenginleştirilir.

Uzaktan eğitimde devam zorunluluğu, genellikle ders türüne ve kurumun politikalarına bağlı olarak değişebilir. Canlı derslere katılım zorunluluğu olup olmadığı, derslerin tipine göre değişiklik gösterebilir. Asenkron derslere katılım zorunluluğu ise genellikle bulunmamaktadır; bu derslerde öğrenciler istedikleri zamanı seçerek içeriklere erişebilirler.

Uzaktan eğitim sürecinde eşzamanlı ve eşzamansız eğitim modellerinin uygun bir şekilde kullanılması, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun ve etkili bir öğrenme ortamı oluşturulmasına yardımcı olabilir.

Geri