AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitimde diploma farki var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzaktan eğitimde diploma farkı var mı?​

Uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında diploma farkı bulunmamaktadır. Danışmanlığımız ile olan üniversitelerimiz akreditasyon bakımından geçerli ve YÖK kriterler uygun unsurlara sahip olan eğitim kurumlarıdır. Online eğitimden mezun olan gençlerimiz, diplomaları ile YÖK denkliği için başvurularını yapabilirler.
Diplomada uzaktan eğitim yazıyor mu?
Programı tamamladıktan sonra diplomada “uzaktan öğretim” ibaresi yer alacak mı? YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı’na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.
Uzaktan eğitim universite sinavlari nasil olur?
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında “online” olarak yapacaktır.

AÖF diploması örgün eğitimle denk mı?​

“Örgün olarak tabir edilen yüz yüze eğitimden alınmış diplomayla açıköğretim sisteminden alınan diploma arasında hiçbir fark yoktur” diyen Güney, “Aslında bu durum kanunlarımızda da çok açık olarak ifade edilmiştir. O yüzden öğrencilerimiz mezun olduklarında tüm mezunlarla aynı imkâna sahipler.
YÖK uzaktan eğitim diplomasında ne yazıyor?
ayrıca genel olarak verilen karar doğrudur.yani bu seneden itibaren açıköğretim okuyan öğrencinin diplomasında belirgin bir şekilde “açıköğretim”/”örgün olmayan” ibaresi yer almalıdır.
Uzaktan öğretim bölümleri nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKS sonucunda bir programa yerleşen ancak YKS kılavuzlarında belirtilen tarihlerinde kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret …
Üniversite kayıt yenileme nedir?
Kayıt yenileme işlemi, her akademik dönemin başında ilgili dönem ücretini ödedikten sonra ders kayıtları için belirlenmiş olan tarihlerde öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders kayıtlarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilmiş olur. Kayıt yenileme işlemleri hazırlık sınıflarında her modül başında yapılır.
Uzaktan eğitim için hangi uygulama?
Uzaktan eğitimi kolaylaştıracak 15 uygulama

Uzaktan eğitim veren üniversitelere nasıl girilir?​

Uzaktan eğitime başvura bilmek için ÖSYM tarafından hazırlanan sınava girip yeterli taban puanı almamız gerekmektedir. Bunun dışında herhangi bir lisans eğitimi programına kayıtlı isek veya mezun olmuşsak uzaktan eğitim programlarında sınavsız şekilde faydalanabiliriz.
Açıköğretim ile örgün eğitim arasındaki fark nedir?
Örgün öğretimde eğitim veren kurumda bulunmak gerekirken, açık öğretime kuruma gitmeden eğitime katılmak mümkündür. Örgün eğitimde belli saatler arasında derslere katılım zorunludur, açık öğretimde katılımcı istediği zaman diliminde katılım sağlayabilir.

Geri