AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitim verimli olarak nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzaktan eğitim verimli olarak nasıl kullanılır?​

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.

Uzaktan eğitim öğrenci neye benzer?​

Uzaktan eğitimde öğrenci, her ne kadar eğitim fırsatından uzaktan istediği şekilde ve okula gitmeden kolay bir şekilde yararlanıyor olsa da aslında yüz yüze etkileşim, grup çalışması, sınıf içi etkinlik ve sorumluluklardan ve sosyal gelişimden uzak bir şekilde öğrenim görmektedir.
Canlı ders nasıl daha verimli olur?
Uzaktan – Canlı Eğitimi Etkili Hale Getirmenin 10 Yolu
- Teknolojiye ve Yazılıma Uyumlanma:
- 2. Rutinler:
- 3. Anlaşmamız:
- Karşılama-Uyumlanma:
- Fiziksel ve Duygusal İyi Olma Halini Besleme:
- Öğrenme Günlükleri ve Yansıtıcı Sorular:
- 7. Anlatım Süresi ve Ters-Yüz Öğrenme Fırsatları:
- 8. Etkileşim Fırsatları Yaratmak:
Üniversite uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Uzaktan Eğitim verimli geçti mi?​

Habitat Derneği ve Big Cat Research konu ile ilgili merak edilen ayrıntılara dair bir araştırma yaptı. Tahmin edileceği gibi verilere bakıldığında ortaya çıkan en dikkat çekici sonuç uzaktan eğitimin yeterli bulunmadığı, odaklanma problemine neden olduğu ve verim alınamadığı yönünde.

Uzaktan eğitim neye benzer metafor?​

“Bir ders kitabı gibidir, kitaplardan bir şeyler öğreniriz ama öğretmenlerimizin anlattıkları farklıdır”, “Uzaktan eğitim meleğe benzer, uçar” ifadeleri buna örnek verilebilir. Uzaktan eğitime ilişkin metafor üretmek yerine tanım yapılmış 14 ifade, veri setinden çıkarılmıştır.
Uzaktan eğitim Fakültesi sınavları nasıl oluyor?
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
Verimli ders nasıl işlenir?
Etkili ders anlatmanın 8 inceliği
- Göz teması: Tüm ders bir su şişesine, bir öğrenciye veya tahtaya bakarak anlatılırsa öğrenciye hâkim olmak mümkün olmaz.
- Hareket: Tüm ders bir noktada durarak verilmemeli.
- Ses tonu: Tüm sınıfa hâkim olmak çok kolay değil.
- Öğrenciyi tanımak: İyi öğrenci bilinmek ister.
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Uzaktan eğitim neden verimsiz?
Ankette öğrencilerin önemli bir kısmı uzaktan eğitimin verimsiz geçtiğini söyledi. Anket çalışmasının sonuçları şöyle: ► Yüzde 84’ü derslere odaklanmakta zorlanıyor. ► Yüzde 13.8’inin kullanabilecekleri bir bilgisayar yok.

Geri