Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzaktan egitim temelde neyi vurgulamaktadir?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan eğitim temelde neyi vurgulamaktadır?​

Uzaktan öğrenim öğrenci merkezli bir terimdir ve kurumun rolünü ihmal etmeye eğimlidir. Böylece uzaktan öğretim de öğretmen merkezliliği ve kurumu vurgulamaktadır.

Uzaktan eğitimde açıklık nedir?​

Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman ve/veya mekan bağlamında uzakta olduğu, birbiriyle ve öğrenme kaynakları ile etkileşimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğrenme sürecidir (Aydın, 2011).

Açık ve uzaktan öğrenme dersi nedir?​

Açık ve uzaktan öğrenme dersi nedir?
Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman ve/veya mekân bağlamında uzaktan olduğu, birbirleriyle ve öğrenme kaynaklarıyla etkileşimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğrenme sürecidir (Aydın, 2011).

Uzaktan eğitim sınav sistemi nasıl?​

Uzaktan eğitim sınav sistemi nasıl?
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında “online” olarak yapacaktır.

Uzaktan eğitimin temel bileşenleri nelerdir?​

Buna göre uzaktan eğitimin temel bileşenleri öğrenme yönetim sistemi, e- içerik, sanal sınıf, ölçme-değerlendirme olarak ifade edilebilir.

Uzaktan eğitim neye benzer metafor?​

“Bir ders kitabı gibidir, kitaplardan bir şeyler öğreniriz ama öğretmenlerimizin anlattıkları farklıdır”, “Uzaktan eğitim meleğe benzer, uçar” ifadeleri buna örnek verilebilir. Uzaktan eğitime ilişkin metafor üretmek yerine tanım yapılmış 14 ifade, veri setinden çıkarılmıştır.

Açıklık kavramı nedir?​

Açıklık kavramı nedir?
Açıklık, duruluk, vuzuh, clarete bir yazıda belirtilmek istenen duygu ve düşüncelerin, herhangi bir ek yoruma veya açıklamaya gerek duymadan kavranabilir olmasıdır. Ayrıca güşâde, rûşen, lâyıh olarak da anılır.

Felsefede açıklık ne demek?​

Felsefede açıklık ne demek?
Açıklık felsefesi: Açıklık, bilgiyi talep eden bireyler ve bilgi kaynakları arasında engellerin ortadan kalktığı öğrenme yapısını ifade etmektedir (Bozkurt, 2015).

Çevrim içi eğitim ne demek?​

Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir. * 1920’lerde aynı tür bir eğitim metodu Colombia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Acik Öğretim ne demek?​

Açık Öğretim, alışılmış geleneksel örgün eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitim sistemidir.

UZEM üzerinden sınav nasıl olur?​

UZEM üzerinden sınav nasıl olur?
Online Sınav Sistemi: Ara sınavlarınızı(vizeler) sınav tarihi geldiğinde internet üzerinden verin.
- Uzaktan eğitimde vize sınavlarınız internet üzerinden gerçekleştirilir.
- Sınavların şekli, dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişmektedir.
- Online Sınavlar başlamadan (en az 15 dk.)

Ankuzef sınavları nerede yapılıyor?​

Ankuzef sınavları nerede yapılıyor?
Sevgili Öğrencilerimiz, İLİTAM Öğrencilerimiz için, yüz yüze oturumlar halinde yapılan sınavlar Ankara, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Adana, Bursa, Konya, Trabzon, Elazığ illerindeki merkezlerde ve Almanya’da yapılacaktır.

Program bileşenleri nelerdir?​

Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Uzaktan eğitim kuramları nelerdir?​

Bunun neticesinde uzaktan eğitim kendine özgü kuramlara ihtiyaç duymuştur. Uzaktan eğitimde teorik yaklaşımlar ilk zamanlarda bağımsız çalışma ve özerklik kuramı, endüstrileşme kuramı, iletişim ve etkileşim kuramı etrafında şekillenmiştir.

Uzaktan eğitimde öğrenci neye benzer?​

Uzaktan eğitimde öğrenci neye benzer?
Uzaktan eğitimde, her bir öğrenci kendi hızında öğrenir, bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkânı verir ve yüz yüze eğitimde gereken ulaşım, konaklama, barınma, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır (Andsoy, Güngör, Bayburtluoğlu ve Yaman, 2012: 67; Çiftçi, 2015: 44; Demir, 2014: 207; http://uzem.gediz. …

Uzaktan eğitim, öğrenci merkezli bir yaklaşımdır ve öğrencilerin ihtiyaçlarına odaklanırken kurumun rolünü göz ardı etme eğilimindedir. Bu sayede, uzaktan eğitim öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerine, bilgiye kolayca erişmelerine ve ek harcamalar yapmadan eğitim almalarına olanak sağlar. Ancak, uzaktan eğitimde öğrencilerin motivasyonu, disiplini ve öz denetim becerileri önemlidir.

Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenme kaynaklarından ve diğer öğrencilerden uzakta olan öğrenme sürecidir. Bu süreçte, etkileşimler uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirilir. Ayrıca, uzaktan eğitimde açık ve net iletişim sağlanması önemlidir çünkü öğrencilerin bilgiye kolayca ulaşabilmeleri ve konuları anlayabilmeleri açıklık ile doğru orantılıdır.

Uzaktan eğitimde kullanılan sınav sistemi genellikle internet üzerinden gerçekleşir. Öğrenciler, evlerinde veya herhangi bir internet erişimine sahip oldukları ortamda bilgisayar başında online olarak sınavlara girerler. Sınavların formatı genellikle dersin hocalarına göre belirlenir ve klasik veya çoktan seçmeli olabilir.

Uzaktan eğitimin temel bileşenleri genellikle öğrenme yönetim sistemi, e-içerik, sanal sınıf ve ölçme-değerlendirme şeklinde sıralanabilir. Bu bileşenler, uzaktan eğitim sürecinin yönetilmesi ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için önemlidir.

Uzaktan eğitimde öğrenciye benzetilen metaforlardan biri, meleğe benzetmek şeklinde olabilir; çünkü uzaktan eğitim, geleneksel eğitim yöntemlerinden farklı olarak öğrencilere esneklik ve özgürlük sunar. Ayrıca, felsefede açıklık kavramı, bilgiye ulaşmada ve öğrenme sürecinde engellerin ortadan kaldırılmasını ifade eder.

Çevrim içi eğitim, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini içerir. Açık öğretim ise, geleneksel örgün eğitim sisteminden farklı olarak katılımcının istediği zaman ve yerde dersleri işleyebildiği bir eğitim sistemidir.

Ankuzef sınavları, farklı iller ve ülkelerde belirlenen merkezlerde yüz yüze olarak gerçekleştirilir. Program bileşenleri genellikle hedefler, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme boyutlarını içerir. Ayrıca, uzaktan eğitim kuramları, bu alanda özel olarak geliştirilmiş teorik yaklaşımları ifade eder.

Geri