AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitim platformlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan eğitim platformları nelerdir?​

8 Ücretsiz Online Eğitim Platformu
- Toptalent Business School.
- Khan Academy.
- Coursera.
- EdX.
- Duolingo.
- Codeacademy.
- Udemy.
- MIT Open Courseware.

Yeni nesil öğrenme platformları nelerdir?​

Üstelik bilgiye günümüzde hiç olmadığı kadar kolay ulaşabiliyoruz. Artık en kolay bilgiye ulaşma şekli ise online eğitim platformları….Hayatınızı Değiştirecek 18 Online Eğitim Platformu
- 1. UDEMY.
- KHAN ACADEMY.
- 3. COURSERA.
- EDX.
- 5. CODECADEMY.
- 6. MIT OPENCOURSEWARE.
- 7. GOOGLE DİJİTAL ATÖLYE.
- 8. ODTÜ BİLGEİŞ

Eğitim siteleri nelerdir?​

Eğitim siteleri nelerdir?
Evde Verimli Vakit Geçirmek İçin Faydalanabileceğiniz 16 Online Eğitim Platformu
- 1. Udemy. Türk girişimi olan Udemy’de pek çok farklı alanda online eğitim bulunuyor.
- Coursera.org.
- 3. Edx.org.
- Udacity.org.
- 5. Google Dijital Garaj.
- Alison.com.
- 7. Khanacademy.org.
- 8. Bilgeis.net.

Uzaktan eğitim hangi platform üzerinden yapıldı?​

Uzaktan eğitim hangi platform üzerinden yapıldı?
Uzaktan eğitimde öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığının hizmete açtığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden canlı dersler yapıyorlar.

Online eğitim platformu ne demek?​

Online eğitim platformu zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme-öğretme faaliyetlerinin yürütüldüğü bir eğitim sistemidir. Günümüz şartlarında büyük bir avantaj olması aslında ne kadar önemli bir konumda olduğunun kanıtıdır.

Yeni Nesil öğrenme Nedir?​

Teknolojiyi, gelişmeleri, sorunlar çözme becerisini, sosyal ortamlardan, deneyimlerden, digital araçlardan, sosyal medyadan, oyunlardan, maker hareketinden ve STEM gibi farklı disiplinlerden yararlanarak oluşturulan yeni öğrenmeye genel olarak Yeni Nesil Öğrenme denmektedir.

Bilgeiş sertifikası Ise yarar mi?​

Bilgeiş sertifikası Ise yarar mi?
ODTÜ’yü tanıyan tüm kurum ve kuruluşlar sertifikanızı dikkate alabilir fakat genel olarak Bilgeİş katılım sertifikalarının amacı sizlere resmi bir yetkinlik belgesi sunmaktan ziyade, kendinizi geliştirmenizi desteklemektir.

Eğitim Platformu ne demek?​

Eğitim Platformu ne demek?
Online Eğitim Platformu Nedir? Online eğitim platformu zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme-öğretme faaliyetlerinin yürütüldüğü bir eğitim sistemidir. Günümüz şartlarında büyük bir avantaj olması aslında ne kadar önemli bir konumda olduğunun kanıtıdır.

Udemy hangi kurslar var?​

En popüler kategoriler
- Tasarım.
- Yazılım Geliştirme.
- Pazarlama.
- BT ve Yazılım.
- Kişisel Gelişim.
- İşletme.
- Fotoğrafçılık.
- Müzik.

Uzaktan eğitim ne değildir?​

Uzaktan eğitim “eğitim”in bütün öğelerinin gerçekleştiği bir süreç değildir. Uzaktan eğitimdeki tek taraflı aktarım ile okulun formal programında amaçlanan öğrenmeler gerçekleşir. Eğitim sürecinde ise okulun örtük programı vasıtası ile sosyal öğrenme, değer öğrenme, davranış değişimi ve beceri gelişimi sağlanır.

Yüz yüze eğitimin dezavantajları nelerdir?​

Yüz yüze eğitimin dezavantajları nelerdir?
Online eğitimin yüzyüze eğitime göre dezavantajları
- Öğrencilerin bir kısmının gerekli olanaklara erişememesi (örneğin bilgisayar),
- İletişim yöntemlerindeki değişikliğin olumsuz etkileri,
- Altyapı değişikliklerinin eğitim planlarını doğrudan etkilemesi,
- Öğretmenin sorumluluk alanını etkilemesi sebebiyle ek yük getirmesi,

Uzaktan eğitiminin olumlu yanları ve sınırlılıkları nelerdir?​

Uzaktan eğitiminin olumlu yanları ve sınırlılıkları nelerdir?
Uzaktan Eğitim Nedir, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
- yüz yüze öğrenme imkanı bulunmayan öğrencilere erişilmesi,
- eğitim giderlerinin azalması,
- daha merkeziyetçi bir sistem olması sebebiyle eğitimde kalitenin artması, teknolojik gelişmelerin daha hızlı transferine imkan sağlaması,

Uzaktan eğitim platformları günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir ve birçok farklı seçenek sunmaktadır. Verdiğiniz bilgilere göre, bazı popüler ücretsiz ve ücretli online eğitim platformları şunlardır:

Ücretsiz Online Eğitim Platformları:
- Toptalent Business School
- Khan Academy
- Coursera
- EdX
- Duolingo
- Codeacademy
- Udemy
- MIT Open Courseware

Yeni Nesil Öğrenme Platformları:
- Udemy
- Khan Academy
- Coursera
- EdX
- Codecademy
- MIT OpenCourseware
- Google Dijital Atölye
- ODTÜ Bilgeiş

Eğitim Siteleri:
- Udemy
- Coursera.org
- Edx.org
- Udacity.org
- Google Dijital Garaj
- Alison.com
- Khanacademy.org
- Bilgeis.net

Uzaktan eğitim genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) gibi platformlar üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Online eğitim platformu, zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme-öğretme faaliyetlerinin yürütüldüğü bir eğitim sistemidir. Bu tür platformlar, günümüzde büyük bir avantaj sunmakta ve bilgiye erişimi kolaylaştırmaktadır.

Yeni Nesil öğrenme, teknoloji, gelişmeler, sosyal ortamlar ve farklı disiplinlerden yararlanılarak oluşturulan bir öğrenme yöntemidir.

Bilgeiş sertifikası, ODTÜ tarafından verilen bir belgedir. ODTÜ'yü tanıyan kurumlar tarafından dikkate alınabilir ancak genel olarak Bilgeİş katılım sertifikaları daha çok bireylerin kendini geliştirmesini desteklemek amacıyla verilmektedir.

Uzaktan eğitim, yüzyüze eğitimden farklı olarak bazı avantajlara sahiptir ancak bazı sınırlılıkları da bulunmaktadır. Her iki eğitim yönteminin dezavantajları ve avantajları da özellikle öğrencilerin erişebilirliği, iletişim yöntemleri, eğitim giderleri gibi konularda farklılık gösterebilir.

Geri