- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Uzaktan eğitim neden önemli?
Uzaktan Eğitim; Gelişmiş araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için vazgeçilmezdir. Uzaktan Eğitim; Eğitim ve Öğretim ortamına 7/24 erişim olanağı sağlar. Uzaktan Eğitim; İşte çalışmak zorunda olan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.Sanal Okul Nedir?
Sanal okul, öğrencilerin çevrimiçi bilgisayar kullanmaları yoluyla uzaktan eğitim almalarıdır. Sanal okullar “okul dışı” model olarak adlandırılmakta; öğrencilerin çalışmalarını evden çevrimiçi bilgisayar yoluyla tamamlamaları ve öğretmenlerle uzaktan etkileşime geçmeleri şeklinde yürütülmektedir.
Sanal sınıf nasıl olacak?
Sanal sınıf oluşturma adımları:
- Ana sayfada menü üzerinden Dersler seçilir.
- Panelde sanal sınıf eklemek istenen ders seçilir (Örneğin Mat101 Matematik).
- Menüden Sanal Sınıf seçilir.
- Açılan pencerede sağ üst köşede Yeni Sanal Sınıf butonu tıklanır.
Online sınıf ne demek?
E-Sınıf, bir online uzaktan eğitim ve özel ders sistemidir.Bir video sitesinden izlediğiniz videolardan çok daha fazlasını sunar.Uzaktan eğitimin avantajları nelerdir?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim mi?
Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.
Sanal derslik ne demek?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.Sanal sınıf ne demek üniversite?
sanal sınıf nedir? sınıfımız; sanal ortam üzerinden bir araya gelmiş üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler tarafından oluşturulmuş ve en basit işleviyle bir soru çözüm grubuyken büyük ölçekte dershane görevi gören, dershaneye gidemeyen öğrencilerin dershanesi olma görevi gören bir platformdur.
Üniversite sanal derslik nedir?
Üniversite Sanal Sınıf nedir?
Sanal sınıf aslında, bildiğimiz “eğitmen eşliğinde sınıf eğitimleri”nin çevrimiçi (online) olarak internet üzerinden verilmesini sağlayan ortamlara verilen addır. Uzaktan eğitim sisteminin çok önemli bir bileşeni haline gelmiş olmakla beraber sadece eğitim odaklı kullanılmamaktadırlar.Online eğitim ne anlama gelir?
Online eğitim: Fiziksel bir yer ya da zaman sınırı olmayan, eğitmen ile öğrencinin aynı yerde olmadığı, internet erişimine sahip olan herkesin kendi seçtiği ortamda akıllı telefon, tablet, bilgisayar ya da akıllı televizyon gibi araçlarla eğitim alabildiği sistemdir.
Uzaktan eğitimin faydaları ve zararları nelerdir?
Uzaktan Eğitim Nedir, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Uzaktan eğitimin olumlu yönleri nelerdir?
Uzaktan eğitim, öğrenci merkezlidir.Online eğitimle yüz yüze eğitim arasındaki farklar nelerdir?
Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim nedir?
Görülen dersler ve içerikleri birebir aynı olup, uzaktan eğitim programlarında internet üzerinde verilebilecek şekilde düzenlenmiştir. Uzaktan eğitimin yüz yüze öğrenmeden temel farklılığı, teknoloji kullanımı olarak karşımıza çıkmaktadır.