AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitim nasil faydali olur?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan eğitim nasıl faydalı olur?​

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.

Uzaktan eğitim ne kadar yararlı?​

Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Açık ve uzaktan öğrenmenin özellikleri nelerdir?​

Açık ve uzaktan öğrenmenin özellikleri nelerdir?
Açık ve uzaktan öğrenmede öğrenenler Öğrenenler, bilgiyi pasif bir şekilde öğreticilerden ve ders kitaplarından alır. Öğrenenler kendi öğrenmelerini kontrol edemezler, dersler, yöntemler ve değerlendirmeler ile ilgili tüm kararları öğreticiler alır (Ahmed 2013).

Hangi üniversiteler uzaktan eğitim kararı aldı?​

ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, 9 Eylül, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, Osmangazi, Konya Selçuk, Yeditepe, Özyeğin, ve Atlas üniversiteleri dönem başında karar verdikleri gibi hibrit eğitime devam ederken, sınavlarını yine dönem başında belirlendiği gibi yüze yüze yapacak.

Açık ve uzaktan öğrenme açıklık nedir?​

Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman ve/veya mekan bağlamında uzakta olduğu, birbiriyle ve öğrenme kaynakları ile etkileşimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğrenme sürecidir (Aydın, 2011).

Açık ve uzaktan eğitim açıklık ne demek?​

Açık ve uzaktan eğitim açıklık ne demek?
Eğitim ve Öğretimde Açıklık Günümüzde uzaktan eğitim (uzaktan ders alma anlamında) ve açık eğitim/öğretim (uzaktan sunulan eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik anlamında) birleştirilerek “açık ve uzaktan öğrenme (Open and Distance Learning)” şeklinde de kullanılmaktadır (EADTU, 2012).

Canlı derslerde etkileşimi nasıl arttırabiliriz?​

Uzaktan – Canlı Eğitimi Etkili Hale Getirmenin 10 Yolu
- Teknolojiye ve Yazılıma Uyumlanma:
- 2. Rutinler:
- 3. Anlaşmamız:
- Karşılama-Uyumlanma:
- Fiziksel ve Duygusal İyi Olma Halini Besleme:
- Öğrenme Günlükleri ve Yansıtıcı Sorular:
- 7. Anlatım Süresi ve Ters-Yüz Öğrenme Fırsatları:
- 8. Etkileşim Fırsatları Yaratmak:

Hangi üniversiteler online geçti?​

HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇMİŞTİ? Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Final sınavları da online düzenlenecek. Boğaziçi Üniversitesi 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini açıkladı.

Uzaktan eğitim, özellikle günümüzdeki teknolojik imkanlar sayesinde oldukça faydalı bir öğrenme yöntemi haline gelmiştir. Bu yöntem, birçok avantaja sahiptir ve öğrencilere esneklik, erişebilirlik ve etkileşim imkanı sunar.

**Faydaları:**
1. **Esneklik:** Uzaktan eğitim, öğrencilere dersleri istedikleri zaman ve mekanda takip etme imkanı sağlar. Bu şekilde öğrenciler kendi hızlarında öğrenme fırsatına sahip olurlar.
2. **Erişebilirlik:** Uzaktan eğitim, coğrafi engelleri aşarak öğrencilere dünyanın her yerinden eğitim alma şansı verir. Bu sayede öğrenciler, uzak konumlardan bile eğitim alabilirler.
3. **Masrafları Düşürme:** Uzaktan eğitim, öğrencilere taşıma, konaklama gibi ek masraflardan tasarruf etme imkanı sunar. Bu sayede eğitim maliyetleri azaltılmış olur.
4. **Etkileşimli Öğrenme:** Uzaktan eğitim platformları, öğrenciler ile öğretim elemanları arasında etkileşimi destekler. Forumlar, canlı dersler, grup çalışmaları gibi aktivitelerle öğrencilerin birbirleriyle ve eğitmenleriyle etkileşime geçmelerini sağlar.

Açık ve uzaktan öğrenme ise öğrencilere daha geniş bir eğitim ağı sunar. Öğrenciler, kendi öğrenme hızlarına ve tercihlerine göre eğitim alabilirler. Bu yöntem, öğrenenlerin bilgiye erişimini arttırırken onlara daha fazla kontrol ve esneklik sağlar.

Uzaktan eğitime geçen birçok üniversite arasında ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, gibi önemli üniversiteler yer almaktadır. Bu üniversiteler, uzaktan eğitimin faydalarından yararlanarak öğrencilerine kesintisiz bir eğitim imkanı sunmaktadır.

Son olarak, canlı derslerde etkileşimi arttırmak için teknolojiye uyum sağlamak, öğrencilerle anlaşmalar yapmak, etkileşim fırsatları yaratmak gibi yöntemler kullanılabilir. Bu sayede öğrencilerin canlı derslerden daha fazla verim alması sağlanabilir.

Geri