AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitim hangi siniflar icin gecerli?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan eğitim hangi sınıflar için geçerli?​

Genelgeye göre, yarın itibarıyla birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar dahil olmak üzere tüm resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. Tüm resmi ana sınıflarında da eğitime uzaktan devam edilecek.

UZEM sınavları nasıl olacak?​

Uzaktan eğitimde vize sınavlarınız internet üzerinden gerçekleştirilir. Sınavların şekli, dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişmektedir. Online Sınavlar başlamadan (en az 15 dk.) sınav adresini açıp bilgisayar başında hazır bulununuz.

Yüz yüze eğitim isteğe bağlı mı?​

Yüz yüze eğitim isteğe bağlı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı 81 il Milli Eğitim Müdürlükleri’ne okullarda yeni eğitim öğretimin nasıl olması gerektiğine dair yazı gönderdi. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitimler zorunlu olacak. İsteğe bağlı uzaktan ya da online olarak eğitim seçeneği bulunmuyor.

UZEM sınavları yüz yüze mi?​

UZEM sınavları yüz yüze mi?
12- Uzaktan öğretim derslerinin sınavları yüz yüze mi yoksa çevrimiçi mi olacak? 2021-2022 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde okutulacak uzaktan öğretim derslerinin sınavları tıpkı diğer derslerinki gibi yüz yüze yapılacaktır.

UZEM Final sınavları nasıl oluyor?​

Final sınavları 27 Mayıs-7 Haziran 2020 tarihleri arasında, bağlı olduğunuz birimin internet sayfasında ilan edilen gün, saat ve şekilde (çoktan seçmeli, açık uçlu, ödev, proje, performans vb.) uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacaktır. Sınavın şekli, tarihi ve saatini ders sayfanızdan da takip edebilirsiniz.

Açık öğretim uzaktan eğitim mi?​

Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Yüz yüze eğitime katılmak zorunlu mu?​

Yüz yüze eğitime katılmak zorunlu mu?
YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU? 2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.

Uzaktan eğitim hangi sınıflar için geçerli sorusuna detaylı bir yanıt verilmiş. Genelgeye göre, yarın itibarıyla birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar dahil olmak üzere tüm resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği ifade edilmiş. Ayrıca, tüm resmi ana sınıflarında da eğitime uzaktan devam edileceği belirtilmiş.

UZEM sınavlarına ilişkin bilgi verilmiş. Uzaktan eğitim vize sınavlarının internet üzerinden gerçekleştirildiği ve sınavların şeklinin dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişebileceği vurgulanmış. Ayrıca, öğrencilerin sınav başlamadan en az 15 dakika önce sınav adresini açıp bilgisayar başında hazır bulunmaları gerektiği hatırlatılmış.

Yüz yüze eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazı referans alınarak, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitimin zorunlu olacağı ve isteğe bağlı uzaktan veya online eğitim seçeneğinin bulunmadığı belirtilmiş.

UZEM sınavlarına ilişkin sorulan bir diğer soruya da yanıt verilmiş. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında üniversitede okutulacak uzaktan öğretim derslerinin sınavlarının, diğer derslerinki gibi yüz yüze yapılacağı ifade edilmiş.

Son olarak, UZEM final sınavları ve açık öğretim hakkında bilgi verilmiş. Final sınavlarının belirli tarihler arasında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapıldığı ve sınavların şekil, tarih ve saatlerinin ders sayfalarından takip edilebileceği aktarılmış. Açıköğretimde ise derslerin tamamen sanal ortamda işlendiği ve katılımcıların istedikleri zaman tekrar edebileceği bilgisi paylaşılmış. Yüz yüze eğitime katılımın zorunlu olduğu ve mazereti olan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceği belirtilmiş.

Geri