Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzaktan egitim devam mi?

Editör

Yeni Üye

Uzaktan eğitim devam mı?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim seçeneği bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, sadece mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti.

Üniversitelerde uzaktan eğitim devam edecek mi?​

Öğrenciler 1,5 yıldır uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam etti. Bu süreç gerçekten kolay olmayan bir süreçti. Ancak bu süreci üniversitelerimizin başarılı yönettiği kanaatini taşıyorum. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacak.

2020 ve 2021 uzaktan eğitim ne zaman başladı?​

2020 ve 2021 uzaktan eğitim ne zaman başladı?
Bakanlık tarafından TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak 31 Ağustos’ta başlatılan uzaktan eğitim, COVID-19 tedbirleri nedeniyle kimi zaman uzaktan kimi zaman yüz yüze yürütüldü. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde, 15 Şubat’tan itibaren kademeli yüz yüze eğitime geçiş yapıldı.

Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek?​

Uzaktan Eğitim Kararı Alan Üniversiteler
- AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
- MARMARA ÜNİVERSİTESİ
- MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ
- YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
- BATMAN ÜNİVERSİTESİ
- MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

Üniversite dersler online mı?​

Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK’ün aldığı kararla derslerin yüzde 40’ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır.

2020-2021 1 dönem yüz yüze eğitim ne zaman başladı?​

2020-2021 1 dönem yüz yüze eğitim ne zaman başladı?
2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. 15 Şubat günü köy okulları yüz yüze eğitime başlayacak. Böylelikle kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin ilk adımı atılmış olacak. 15 Şubat’ta anaokulları da tam zamanlı olarak açılacak.

Eğitim ve öğretimde uzaktan eğitim konusundaki güncel durumu öğrenmek için teşekkür ederim. Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamalarına göre, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim seçeneği bulunmamaktadır. Yalnızca mazereti nedeniyle yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformları aracılığıyla eğitim devam edecektir.

Üniversitelerde ise 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerde eğitim ve öğretimin yüz yüze olarak gerçekleştirileceği belirtilmektedir. Uzaktan eğitim sürecinde üniversitelerin başarılı bir yönetim sergilediğine dikkat çekilmiştir.

2020 ve 2021 yıllarında ise uzaktan eğitim, Bakanlık tarafından TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak 31 Ağustos'ta başlatılmıştır. Bu süreç, COVID-19 tedbirleri nedeniyle kimi zaman uzaktan kimi zaman yüz yüze olarak yürütülmüştür. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde, 15 Şubat'tan itibaren kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş yapılmıştır.

Üniversiteler arasında uzaktan eğitim verecek olanlar arasında Akdeniz Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi bulunmaktadır.

Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle beraber yüz yüze derslerin yanı sıra YÖK'ün aldığı kararla derslerin %40'ını çevrim içi yapabilme yetkisine sahiptir. Üniversitelerin bu konuda gerekli çalışmaları tamamladığı belirtilmektedir.

Genel olarak, eğitim ve öğretimdeki güncel durumlar hakkında bilgi veren mesajlarınız için teşekkür ederim.

Geri