AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzaktan egitim dersleri nasil izlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uzaktan eğitim dersleri nasıl izlenir?​

UZAKTAN EĞİTİM İLE AÇILAN BİR ORTAK DERSE NASIL KAYIT YAPILIR? Bunun için ders kayıt ekranında dersi seçin, açılan pencereden ders adının yanında “uzaktan eğitim” ifadesini göreceksiniz. Bu dersi seçerek ekleyin. (Biriminizde açılan ders sadece uzaktan eğitim yolu ile açılmış ise ücret yatırmanıza gerek yoktur.

UZEM Online derse nasıl girilir?​

Telefon veya tabletten canlı derslere giriş yapmak için masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yapıp, aynı adımları izlemeniz yeterlidir.

Uzaktan eğitim cep telefonu ile olur mu?​

Uzaktan eğitim cep telefonu ile olur mu?
Evet. Masaüstü, dizüstü bilgisayar, tablet ve cep telefonundan ulaşmak mümkün. EBA’nın hem iOS hem de Android için mobil uygulamaları var.

UZEM e nasıl giriş yapılır?​

Uzeme giriş yapmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmemiz gerekmektedir.
- Adım: İlk olarak ilgili üniversitenin UZEM sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.
- Adım: İkinci olarak ‘Bys Giriş’ kullanıcı adınızı girmeniz gerekmektedir.
- Adım: 3.bölmeye ‘Bys Giriş’ kullanıcı şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

UZEM sınavı nasıl olur?​

Online Sınav Sistemi: Ara sınavlarınızı(vizeler) sınav tarihi geldiğinde internet üzerinden verin.
- Uzaktan eğitimde vize sınavlarınız internet üzerinden gerçekleştirilir.
- Sınavların şekli, dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişmektedir.
- Online Sınavlar başlamadan (en az 15 dk.)

Cep telefonu ile EBA Canlı ders Nasıl Yapılır?​

Cep telefonu ile EBA Canlı ders Nasıl Yapılır?
EBA üzerinden evde telefondan canlı derste öğretmen ve öğrenci olarak nasıl katılınır? EBA yazısının yanında bulunan için diye tıklayarak menüye giriş yapıyor gibi canlı dersler kısmını bulunur. Canlı dersler kısmında sana ait olan canlı dersler görebiliyorsun.
Üniversite Uzaktan eğitimde kalma var mı?​
Uzaktan eğitim sisteminde devam zorunluluğu yoktur.

Uzaktan eğitim derslerini izleme konusunda detaylı bilgiler verilmiş. Derslere kayıt yapmak için ders seçme ekranında "uzaktan eğitim" ifadesini kontrol etmek önemli. Ayrıca, UZEM online derslere giriş yapmak için internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresini ziyaret etmek yeterli olacaktır.

Uzaktan eğitim cep telefonu ile de gerçekleştirilebilmektedir. Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından erişim sağlanabilmektedir. EBA'nın iOS ve Android için mobil uygulamaları bulunmaktadır, bu uygulamaları kullanarak da uzaktan eğitim içeriklerine erişim sağlanabilir.

UZEM'e giriş yapmak için öncelikle ilgili üniversitenin UZEM sayfasına gitmek gerekmektedir. Ardından "Bys Giriş" kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapılabilir. UZEM sınavları genellikle uzaktan gerçekleşir ve sınav şekli dersin hocasına göre farklılık gösterebilir.

Son olarak, uzaktan eğitim sisteminde devam zorunluluğunun olmadığı belirtilmiş. Bu durum öğrencilere esneklik sağlayabilir ancak derslerin düzenli takip edilmesi ve çalışmaların zamanında yapılması yine de önemlidir.

Geri