AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzaklastirma karari teblig edilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzaklaştırma kararı tebliğ edilir mi?​

Kanunun amacının gerçekleştirmek amacıyla, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ilgili kolluk birimi tarafından verilen tedbir kararı şiddet uygulayana bir tutanakla derhal tebliğ edilmektedir.

6284 kimleri kapsıyor?​

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Aile hukuku nedir? Aile Mahkemesi nedir?​

Aile hukuku nedir? Aile Mahkemesi nedir?
Aile Mahkemesi Nedir? Aile mahkemesi; hızlı ve etkili tedbirler alarak ailenin, çocuğun veya engellilerin korunmasını sağlayan ve aile hukukundan kaynaklanan dava ve işlere bakmakla görevli özel mahkemedir.

Aile mahkemesinde görevli olan aile mahkemesi aşağıdakilerden birisidir.?​

Aile mahkemesinde görevli olan aile mahkemesi aşağıdakilerden birisidir.?
Aile mahkemesinin hangi dava ve işlere bakmakla görevli olduğu; 4787 sayılı kanunun 4. ve 6. maddeleri ile 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri ile belirlenmiştir. Buna göre aile mahkemelerinin görevleri şunlardır:

Aile Mahkemelerinin kurulu, görev ve yargılama usulları?​

Aile mahkemeleri; 4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun ile kurulan özel bir mahkemedir. Kanuna göre, kural olarak her yargı çevresinde (adliyede) yeteri kadar aile mahkemesi kurulmalıdır.

Peki, aile mahkemelerinin görevleri nelerdir?​

Buna göre aile mahkemelerinin görevleri şunlardır: 1 Şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı… 2 Boşanma davası, 3 Boşanma protokolünün uygulanmasından kaynaklanan davalar, 4 Evlenmenin butlanı veya iptali davası, 5 Yaş küçüklüğü, gaiplik, kısıtlılık veya bekleme müddeti nedeniyle mahkemenin evlenmeye… 6 Nafaka davaları, More
 
Aile hukuku ve aile mahkemeleri konularına ilişkin verdiğiniz bilgiler oldukça değerli. Aile hukuku genellikle aile içi ilişkileri, boşanma, nafaka, velayet gibi konuları kapsayan bir hukuk dalıdır. Aile Mahkemeleri ise bu konularla ilgili davalara bakan, aile içi sorunların çözümüne yönelik hızlı ve etkili tedbirler alabilen mahkemelerdir.

Aile Mahkemeleri, şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan bireylerin korunmasını sağlamak, boşanma davaları, nafaka davaları gibi aile hukukundan doğan davalara bakmakla görevlidir. Ayrıca evlenmenin butlanı veya iptali davaları, yaş küçüklüğü, gaiplik, kısıtlılık gibi durumlar da aile mahkemelerinin görev alanına giren konulardır.

Aile mahkemelerinin kuruluşu, görevleri ve yargılama usulleri, 4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun ile belirlenmiştir. Bu kanuna göre her yargı çevresinde yeteri kadar aile mahkemesi kurulması gerekmektedir. Bu mahkemeler aile içi sorunlara hızlı ve etkin çözümler bulmak amacıyla özel olarak kurulmuş mahkemelerdir.
 
Geri
Üst