AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uzaklastirma karari nasil bozulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uzaklastirma kararı nasıl bozulur?​

Alınan uzaklaştırma kararına karşı kararın taraflara tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde ilgililerin aile mahkemesine giderek evden uzaklaştırma kararını fes etme talebinde bulunabilir.

Aile mahkemesi kararına itiraz nereye yapılır?​

Uzaklaştırma kararına itiraz, Aile Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi vermek suretiyle gerçekleştirilir. Ancak itirazı değerlendirecek olan merci , kararı veren Aile Mahkemesi’nin numara olarak bir üst mahkemesi olacaktır.
Uzaklaştırma kararı kaç kere verilir?
Uzaklaştırma kararı kaç kere verilir? En fazla 6 (altı) ay için verilebilir ve Uzatma kararı ne zaman istenebilir sorusu sorulmaktadır ve bunun cevabı oldukça basittir. Eğer ilk verilen karar örneğin 3 (üç) ay ise uzaklaştırma kararının süresinin dolmasından önce tekrar başvurmak suretiyle bu karar uzatılabilir.

Uzaklaştırma kararı hangi hallerde verilir?​

Uzaklaştırma kararı, 6284 Sayılı Kanun kapsamında; şiddet gören veya şiddet görme ihtimali olan; yaş, cinsiyet, medeni durum, cinsel yönelim, din, ırk ayrımı yapılmaksızın talepte bulunan kişilere verilir.

Uzaklaştırma kararı ne kadar uzatılabilir?​

Evden eşi uzaklaştırma kararı en fazla 6 (altı) ay için verilebilir ve Uzatma kararı ne zaman istenebilir sorusu sorulmaktadır ve bunun cevabı oldukça basittir. Eğer ilk verilen karar örneğin 3 (üç) ay ise uzaklaştırma kararının süresinin dolmasından önce tekrar başvurmak suretiyle bu karar uzatılabilir.
Uzaklaştırma kararı uyulmazsa ne olur?
Evden Uzaklaştırma Kararına Uyulmazsa Ne Olur? Evden Uzaklaştırma Kararı Ve Koruma Tedbiri eğer aile bireyine evden uzaklaştırma cezası verilmesine rağmen aile bireyi bu karara uymazsa kişiye hapis cezası verilir. Bu üst sınır 6 aydır, bu yüzden ihlal durumunda katlanarak verilecek hapis cezası da 6 ayı geçemez.
Kararda bu yonde bir düzenleme yapılmamış ise karşı taraf dilerse mahkemeden bu konuda karar verilmesini isteyebilir.Siz zaten buna engel olmayacagınızı soylüyorsunuz. Bu nedenle baba ile çocuğun görüşmesinde engel yok.
İlgili adliyede tek Aile Mahkemesi olması durumunda, itiraz Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi tarafından değerlendirilecektir.
Evden uzaklaştırma kararı en fazla ne kadar olur?
Yani şiddet uygulayan eş hakkında uzaklaştırma veya diğer tedbirleri aile mahkemesi hakimi verir. Ancak aşağıda da bahsedeceğimiz bazı tedbir kararlarını mülki amir verir.

Uzaklaştırma kararı en az kaç gün verilir?​

Uzaklaştırma talebinin ilgili yerlere iletilmesine müteakip yetkili ve görevli Aile Mahkemesi Hakimi, uzaklaştırma kararını 1 – 4 gün arasında verecektir. Daha önce de belirttiğimiz üzere acillik gereği kolluk amiri bu kararı alacaksa, gün içinde de neticeye ulaşılabilmesi mümkündür.

Aile hukuku nedir? Aile Mahkemesi nedir?​

Aile Mahkemesi Nedir? Aile mahkemesi; hızlı ve etkili tedbirler alarak ailenin, çocuğun veya engellilerin korunmasını sağlayan ve aile hukukundan kaynaklanan dava ve işlere bakmakla görevli özel mahkemedir.
Aile mahkemesinde görevli olan aile mahkemesi aşağıdakilerden birisidir.?
Aile mahkemesinin hangi dava ve işlere bakmakla görevli olduğu; 4787 sayılı kanunun 4. ve 6. maddeleri ile 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri ile belirlenmiştir. Buna göre aile mahkemelerinin görevleri şunlardır:

Aile Mahkemelerinin kurulu, görev ve yargılama usulları?​

Aile mahkemeleri; 4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun ile kurulan özel bir mahkemedir. Kanuna göre, kural olarak her yargı çevresinde (adliyede) yeteri kadar aile mahkemesi kurulmalıdır.

Peki, aile mahkemelerinin görevleri nelerdir?​

Buna göre aile mahkemelerinin görevleri şunlardır: 1 Şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı… 2 Boşanma davası, 3 Boşanma protokolünün uygulanmasından kaynaklanan davalar, 4 Evlenmenin butlanı veya iptali davası, 5 Yaş küçüklüğü, gaiplik, kısıtlılık veya bekleme müddeti nedeniyle mahkemenin evlenmeye… 6 Nafaka davaları, More
 
Geri
Üst