Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet çarliston biber
4-5 diş sarımsak
6-7 adet mantar
2 kol taze soğan
Yarım çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı esmer şeker yahut olağan toz şeker
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tavuk baharatı yahut kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı acılı sriracha sos
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk eti jülyen doğranır. Geniş bir tavaya sıvı yağ konur ve tavuklar eklenerek yumuşayana kadar harlı ateşte sotelenir. Soya sosundan 2 yemek kaşığı eklenir. 2 dakika daha sotelenir. Pişen tavuk farklı bir tabağa alınır.
Bu ortada sebzelerde jülyen doğranıp hazır edilir.
Tava yıkanmadan piyazlık doğranmış soğanlar ek edilir ve esmer şeker eklenir. Soğanlar hafif renk alınca havuçlar eklenir.
2-3 dakika sonra biber, kabak ve doğranmış sarımsaklar ek edilir. Onlarda biraz sotelenir ve en son mantarlar ve pişen tavuklar eklenir. Hepsi harlı ateşte sotelenmeli.
Mantarlar da 2-3 dakika sotelendikten sonra baharatlar konur. Damak zevkine nazaran baharat ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
İnce doğranmış taze soğanda eklenir ve bir iki cins daha sotelenir ve en son soya konur. 2 dakika sonra tava ocaktan alınır. Afiyet olsun
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet çarliston biber
4-5 diş sarımsak
6-7 adet mantar
2 kol taze soğan
Yarım çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı esmer şeker yahut olağan toz şeker
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tavuk baharatı yahut kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı acılı sriracha sos
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk eti jülyen doğranır. Geniş bir tavaya sıvı yağ konur ve tavuklar eklenerek yumuşayana kadar harlı ateşte sotelenir. Soya sosundan 2 yemek kaşığı eklenir. 2 dakika daha sotelenir. Pişen tavuk farklı bir tabağa alınır.
Bu ortada sebzelerde jülyen doğranıp hazır edilir.
Tava yıkanmadan piyazlık doğranmış soğanlar ek edilir ve esmer şeker eklenir. Soğanlar hafif renk alınca havuçlar eklenir.
2-3 dakika sonra biber, kabak ve doğranmış sarımsaklar ek edilir. Onlarda biraz sotelenir ve en son mantarlar ve pişen tavuklar eklenir. Hepsi harlı ateşte sotelenmeli.
Mantarlar da 2-3 dakika sotelendikten sonra baharatlar konur. Damak zevkine nazaran baharat ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
İnce doğranmış taze soğanda eklenir ve bir iki cins daha sotelenir ve en son soya konur. 2 dakika sonra tava ocaktan alınır. Afiyet olsun