AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uzak Masaustu Baglantisi nedir ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Uzak Masaüstü Bağlantısı nedir ne işe yarar?​

Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı aracı, kullanıcılara uzaktaki bir Windows PC veya sunucuya internet üzerinden veya yerel bir ağ üzerinden bağlanabilmelerini sağlar ve o cihazlarda yüklü olan araçlara ve yazılımlara tam erişim elde etmelerini mümkün kılar.

Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Kullanılır?​

Yerel Windows bilgisayarınızda: Görev çubuğundaki arama kutusuna Uzak Masaüstü Bağlantısı yazın ve ardından Uzak Masaüstü Bağlantısı’nı seçin. Uzak Masaüstü Bağlantısı’nda, bağlanmak istediğiniz bilgisayarın adını (1. adımdan) yazın ve ardından Bağlan’ı seçin.

Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır?​

Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır?
Bilgisayarınızın uzak masaüstü bağlantı ayarını aktifleştirmek için; Denetim masasından sistem ve güvenlik seçeneği tıklanır. Sistem ve güvenlik seçeneği tıklandıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır. “Bir uygulamaya Windows duvarı üzerinden izin ver” butonunu seçiniz.

Uzak bağlantısı nedir?​

Uzak bağlantısı nedir?
Uzaktan erişim (Remote Access) internet üzerinden bilgisayarınıza bağlanmanızı sağladığı gibi fiziksel olarak bilgisayar başındaymış gibi erişim imkanı da sağlar. Microsoft işletim sistemi kullanan bilgisayarlada varsayılan olarak bilgisayarınız üzerinde uzaktan erişim tanımlıdır ancak aktif olmayabilir.

Windows 10 Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır?​

Windows 7 de Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır?​

Windows 7, Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı etkinleştirme
- Bağlanmak istediğiniz PC’de Başlat’ı tıklayın .
- Bilgisayar’ı sağ tıklayın ve Özellikler’i tıklayın.
- Ekranın sol panelinde, Uzaktan ayarlar köprüsünü tıklayın.
- Uzaktan Yardım altında, Bu Bilgisayara Uzaktan Yardım Bağlantılarına İzin Ver seçeneğini belirleyin.

RDP nasıl aktif edilir?​

RDP nasıl aktif edilir?
Windows arama bölümünden “mstsc” ya da “Uzak Masaüstü Bağlantısı” yazarak Remote Desktop Connection uygulamasını çalıştırabilirsiniz.

Uzak Masaüstü Bağlantısı, Windows kullanıcılarına başka bir bilgisayara uzaktan erişim imkanı sunan önemli bir araçtır. Bu sayede, uzaktaki bir Windows PC veya sunucuya internet üzerinden veya yerel ağ üzerinden bağlanarak, o cihazdaki uygulamalara ve verilere erişebilirsiniz. Ayrıca, Uzak Masaüstü Bağlantısı sayesinde, uzaktaki bilgisayarın ekranını görüntüleyebilir ve kontrol edebilirsiniz.

Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanmak için öncelikle bağlanmak istediğiniz bilgisayarın adını yazıp bağlanma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlemi Windows'ta, Görev Çubuğu'ndaki arama kutusuna "Uzak Masaüstü Bağlantısı" yazarak yapabilirsiniz.

Uzak Masaüstü Bağlantısı'nı kullanabilmek için bilgisayarınızda ilgili ayarları aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bu ayarları Denetim Masası'ndan "Sistem ve Güvenlik" seçeneğine tıklayarak yapabilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda "Bir uygulamaya Windows Duvarı üzerinden izin ver" butonunu seçerek, uzak bağlantıyı aktif hale getirebilirsiniz.

Windows 10 ve Windows 7'de Uzak Masaüstü Bağlantısı nasıl yapılır detaylı olarak açıklanmıştır. Windows 7 için belirtilen adımlar arasında, Başlat'a tıklayarak, Bilgisayar'ı sağ tıklayıp Özellikler'i seçmek ve Uzak Ayarlar köprüsünü tıklayarak Uzaktan Yardım seçeneklerini belirlemek bulunmaktadır.

Ayrıca, RDP (Remote Desktop Protocol) nasıl aktif edilir sorusuna yanıt olarak, Windows arama bölümünden "mstsc" ya da "Uzak Masaüstü Bağlantısı" yazarak Remote Desktop Connection uygulamasını çalıştırabilirsiniz. Bu şekilde uzak masaüstü bağlantısını kullanarak diğer bilgisayarlara erişebilirsiniz.

Geri