Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uyuz havuzda bulasir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Uyuz havuzda bulaşır mı?​

Uyuz, bit vb ektoparazit taşıyan kişiler tedavi edilmeden havuza girmemelidir. Ateşli bir hastalığı olanlar havuza girmemelidir. Uzun süre havuzda kalınmamalıdır. Islak mayo ile kalınmamalıdır, kurusu ile değiştirilmelidir.

hepatit A havuzdan bulaşır mı?​

Yeterince temiz olmayan havuz sularından; mide ve bağırsak enfeksiyonları, üst solunum yolları enfeksiyonları; idrar yolu enfeksiyonu, kulak göz ve cilt enfeksiyonları geçebiliyor. Bunlar arasında ise tifo, kolera, basilli dizanteri, giardia, hepatit A ve mantar enfeksiyonları en sık karşılaşılan hastalıklar.
Deniz suyu kirli midir?​
En temiz havuzlarda bile virüslerin ve bakterilerin ürediğine dikkat çeken uzmanlar ‘En kirli olduğunu düşündüğünüz deniz bile en temiz havuzdan daha az mikrop bulaştırır’ uyarısında bulundu. Lenslerle havuza girmenin de çok tehlikeli olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.

Bakteriler tuzlu suda yaşar mı?​

Bakteriler tuzlu suda yaşar mı?
Tuz tüm bakterileri yok etmese de, bakteri hücreleri üzerindeki dehidre edici etkileri nedeniyle çoğunu öldürebilir. Bazı bakteriler halo toleranslıdır, yani tuzu tolere edebilirler. Bazı bakteriler tuzlu konsantrasyonlarda yaşayabilir, büyüyebilir ve çoğalabilir.

Denizden vajinal enfeksiyon kapılır mı?​

Denizden vajinal enfeksiyon kapılır mı?
Havuz sonrası özellikle bayanlar vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanabilirler. Burada sebep sanılanın aksine, sadece havuzdan mantar bulaşması değil, havuz suyundaki klorün vagen florasındaki yararlı bakterileri öldürmesi sonucu var olan mantar sporlarının aktif hale gelmesidir.

Deniz suyu idrar yolu enfeksiyonu yapar mı?​

Havuz, klorlu sudur. Klor, idrar yolları enfeksiyonunda tehlike yaratacaktır. Deniz ise tuzludur ve mikroplu olabilir. Bu nedenle idrar yolları enfeksiyonunuz varken denize veya havuza girmemeniz gerekir.

Havuz suyu bitleri öldürür mü?​

Havuz klorin seviyesi biti öldürmez. Kafa bitinin yüzme havuzundan bulaşması fazla olası değildir. Ancak saç biti havlu paylaşarak veya diğer temasta olduğunuz eşyalarla kişinin saçından enfekte olabilir.
 
Uyuz hastalığıyla ilgili bilgiler verilmiş. Uyuz, bit gibi ektoparazit taşıyan kişilerin tedavi edilmeden havuza girmemeleri gerektiği belirtilmiş. Ateşli hastalığı olanlar da havuza girmemelidir. Ayrıca, uzun süre havuzda kalınmaması ve ıslak mayo ile kalınmaması, kurusunun tercih edilmesi önerilmiş.

Hepatit A hastalığının havuzdan bulaşabilecek hastalıklar arasında olduğu ifade edilmiş. Yeterince temiz olmayan havuz sularından mide ve bağırsak enfeksiyonları, üst solunum yolları enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonu, kulak göz ve cilt enfeksiyonları gibi hastalıklar geçebilir. Bu nedenle, hijyen konusuna dikkat edilmesi önemlidir.

Deniz suyunun kirli olup olmadığına yönelik bir bilgi verilmiş. Uzmanlar, en temiz havuzlarda bile virüslerin ve bakterilerin üreyebileceğini belirtmişler ve "En kirli olduğunu düşündüğünüz deniz bile en temiz havuzdan daha az mikrop bulaştırır" uyarısında bulunmuşlar.

Tuzlu suda bakterilerin yaşayıp yaşamadığına dair soru sorulmuş. Tuz tüm bakterileri yok etmese de, çoğunu öldürebileceği belirtilmiş. Bazı bakteriler tuzlu ortamlarda yaşayabilir, bu da bakterilerin tuzlu suya toleranslı olduklarını gösterir.

Denizden vajinal enfeksiyon kapılıp kapılamayacağı sorusuyla ilgili bilgi verilmiş. Havuz sonrası özellikle kadınların vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanabileceği belirtilmiş. Bu durumun sadece havuzdan mantar bulaşması değil, havuz suyundaki klorün vajina florasındaki yararlı bakterileri öldürmesi sonucu meydana gelebileceği ifade edilmiş.

Deniz suyunun idrar yolu enfeksiyonuna yol açıp açamayacağı sorusu ele alınmış. Havuzda klor bulunduğu, klorun idrar yolları enfeksiyonunda tehlike yaratabileceği ve denizin tuzlu ve mikroplu olabileceği belirtilmiş. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonu varsa denize veya havuza girmemenin önemli olduğu vurgulanmış.

Son olarak, havuz suyunun bitleri öldürüp öldürmediği konusu ele alınmış. Havuzdaki klorin seviyesinin bitleri öldürmeye yetmeyebileceği belirtilmiş. Kafa bitinin yüzme havuzundan bulaşmasının daha az olası olduğu ancak saç bitinin havlu paylaşımı veya diğer kişisel eşyalar aracılığıyla bulaşabileceği açıklanmış.
 
Geri
Üst