Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uyusturucu saticisi nasil ihbar edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uyuşturucu satıcısı nasil ihbar edilir?​

Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı , uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, bu anlamda vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır.
Uyuşturucu denetimli serbestlik sicile işler mi?
İlk Defa Uyuşturucu Yakalattım Sicile İşler mi? Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ceza davasının açılmasının ertelenmesi müessesi kendine has bir sistemde bekletilmektedir. Bu adli sicil kaydı değildir.

Uyuşturucu bağımlısı nasıl şikayet edilir?​

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen “ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadale Danışma ve Destek Hattı”na 2015’ten bu yana hattı 106 bin 112 kişinin çağrısına yanıt verdi.
Uyuşturucu madde nasıl anlaşılır?
Uyuşturucu kullanımından ortaya çıkabilecek diğer belirtiler:

Denetim sicile işler mi?​

Koşullu salıverilmede denetim süresinin uzatılmasına ve koşullu salıverilme kararının geri alınmasına dair karar da adli sicil kaydına işlenir. Ayrıca denetim süresinin yükümlülükler uygun ve iyi halli olarak geçirilmesi halinde cezanın infaz edilmiş sayılacağı hususu da adli sicil kaydına işlenir.
Uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurulur?
Uyuşturucu veya uyarıcı maddenin sanık tarafından bulundurulduğu yer dikkate alınarak uyuşturucu maddenin kullanmak için mi yoksa ticaret için mi bulundurulduğu tespit edilmelidir. Kişisel ihtiyacı için uyuşturucu madde bulunduran kimse, bunu her zaman kolaylıkla ulaşabileceği bir yerde bulundurur (Örneğin, ev, işyeri vb.).

Uyuşturucu madde satma, satışa arzetme veya satma?​

Uyuşturucu Madde Satma, Satışa Arzetme veya Satın Alma: Uyuşturucu madde satma suçu, uyuşturucu maddenin bir bedel karşılığında başkasına devredilmesini ifade eder. Uyuşturucu maddeyi satışa arzetme, henüz satış aşamasına gelmese de uyuşturucu maddenin satışı için bazı hazırlık hareketleri yapmayı ifade eder.
Uyuşturucu madde satma ve satın alma fiillerinin cezası aynıdır?
Uyuşturucu madde satma, satışa arzetme veya satın alma fiillerinin cezası aynıdır (TCK md.188/3).

Geri