AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uyusturucu denetimli serbestlik kac yil 2021?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uyuşturucu denetimli serbestlik kaç yıl 2021?​

– 671 sayılı KHK md.32/a’da belirtilen hükümlere göre denetimli serbestlik süresi 2 yıl olarak uygulanabilecektir.

Denetimde ceza gelirse ne olur?​

Prensip olarak denetimli serbestlik yasasını ihlal eden hükümlü, cezasının koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmının infaz edilmesi için tekrar cezaevine alınır. Ancak dışarda denetimli serbestlik kanunu uygulamasından yararlanarak geçirdiği süreler cezasından indirilir.
Uyuşturucuya denetim serbestlik var mı?
(1) Denetimli serbestlik tedbiri; 5237 sayılı Kanunun 191 inci maddesi gereğince; kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilmesidir. (2) Mahkemece karar Cumhuriyet başsavcılığına gönderilir.
Uyuşturucu denetimli serbestlik ne kadar sürer?
Cumhuriyet savcısı tarafından şüpheliye bu süreçte kendisine yüklenen yükümlülüklere uymaması halinde olacaklar hakkında bilgi verilir. Şüpheliye bu 5 yıllık süre içerisinde 1 yıl denetimli serbestlik tedbirlerinden biri uygulanır. Denetimli serbestlik tedbiri uygulanan kişi bu süre içerisinde tedavi de edilebilir.

Denetimdeyken suç işlemek infazı yakar mi?​

Koşullu salıverme tarihi ile denetim süresi içerisinde hapis cezasını gerektiren kasıtlı bir suç işlemesi halinde hükümlünün infazı yanar. İkinci suçun denetim süresi içerisinde işlenmesi yeterlidir. Yoksa deneme süresi içerisinde bu ikinci suçtan dolayı ceza verilip kesinleşme aranmaz.

Denetimli serbestlik ihlal edilirse ne olur?​

BİR YIL İÇİNDE 3. KEZ İHLAL ETTİĞİNDE YÜKÜMLÜNÜN İNFAZI YANAR. Suça sürüklenen çocuklar (18 yaşından küçük çocuklar) ve infazına başlandığı tarihte çocuk olup denetimli serbestlik müdürlüğündeki infaz sürecinde on sekiz yaşını dolduranlar ise yükümlünün bir yıl içerisinde 3. KEZ İHLAL HAKKI BULUNMAKTADIR.
Denetimli serbestlik ilk test pozitif çıkarsa ne olur?
Denetimli Serbestliğe de hakkınızda hastane “kişide uyuşturucu bulamadık temizdir” raporu verilecek ve bundan sonra işiniz daha kolaylaşacaktır. Eğer 3 idrar tahlili sonucundan bir tanesinde pozitif çıkarsa yani idrarınızda uyuşturucu madde çıkarsa altı haftalık programa yerleştirileceksiniz.
Uyuşturucunun denetimli serbestliği ne kadar?
Kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verildikten sonra şüphelinin 5 yıl denetim süresi içerisinde yükümlülüklere uyması halinde Cumhuriyet Savcısı tarafından takipsizlik kararı verilir.

Geri