AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uyum uygunluk ne demek?

Editör

Yeni Üye

Uyum uygunluk ne demek?​

UYUMLULUK/UYGUNLUK NEDİR? Uyumluluk TDK güncel sözlükte “uyumlu olma durumu” olarak tanımlanmaktadır. Uyum ise “Bir bütünün parçaları arasında bulunan uygunluk” olarak tanımlanmaktadır.

Windows Uyumluluk Modu nedir?​

Uyumluluk modu, işletim sisteminin kendisinin eski sürümlerini taklit etmesini sağlayan Windows’un içindeki bir yazılım mekanizmasıdır.
Uyum Yönetim Sistemi nedir?​
Yönetim sisteminin hedefi ise uyum ile ilgili risklerin belirlenmesi, önlemlerin alınması, belirlenen 10 anahtar risk göstergesi (ikisi tercihe bağlı, sekizi kanun ve yönetmeliklere bağlı) ile risklerin izlenmesi ve belirlenen eşik değerler yardımı ile proaktif olarak risklerin yönetilmesidir.

Yasal uyumluluk nedir?​

Yasal uyumluluk nedir?
Yasal uyum denetimleri; işletmelerin talebi üzerine yapılan ve firmanın operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında yasal gerekliliklerin ne kadar sağlandığının belirlenmesi için bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından yapılan denetlenme çalışmalarıdır.

Windows Uyumluluk Modu nasıl kapatılır?​

Windows Uyumluluk Modu nasıl kapatılır?
Word menüsünde Tercihler’e tıklayın. ‘i tıklatın. Uyumluluk Raporu altında, Belgelerde uyumluluk denetimi yap onay kutusunu temizleyin.

Uyumluluk modu ne demek?​

Bazı durumlarda, yeni özellikler kullanılarak oluşturulan bir belgenin Word’ün önceki bir sürümünde düzenlenemez. Uyumluluk modu uyumsuzluğu önceki sürümlerle neden olabilecek yeni özellikleri kapatır. Word’ün önceki bir sürümünü kullanan birisiyle belge paylaşıyorsanız, uyumluluk modu kullanmayı düşünün.

Risk ve Uyum Yönetimi Nedir?​

Kurumların değişen iş ihtiyaçlarının ve uyum gereksinimlerinin karşılanabilmesi amacıyla yönetişim, risk yönetimi ve uyum faaliyetlerinin koordinasyonu önem taşımaktadır.
Uyum denetimi nedir?​
Mevzuata uyum denetimleri; işletmelerin talebi üzerine yapıla ve firmanın operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında iş sağlığı ve güvenliği alanında yasal gerekliliklerin ne kadar sağlandığının belirlenmesi için bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenmesi çalışmalarıdır.

Uyumluluk izleme yönetimi nedir?​

Uyumluluk izleme yönetimi nedir?
ı) Uyumluluk İzleme Fonksiyonu: Gerçekleştirilen faaliyetlerin ve tedarik edilen/sözleşmelendirilen ürün ve işlemlerin, yürürlükteki ilgili ulusal/uluslararası mevzuat ve iç prosedürlere uygunluğunun sistematik bir şekilde izlenmesi ve periyodik olarak denetlenmesi ve raporlanması, belirlenen uygunsuzlukların …

Uyum uygunluk kavramı genellikle bir bütün içerisinde bulunan parçalar arasındaki uygunluğu ifade etmektedir. Uyumlu olma durumu olarak da tanımlanabilen uyum uygunluk, farklı alanlarda çeşitli anlamlar taşıyabilmektedir.

Windows Uyumluluk Modu, Windows işletim sisteminin eski sürümlerini taklit etmesini sağlayan bir yazılım mekanizmasıdır. Böylece eski programların yeni işletim sistemlerinde de çalıştırılmasına olanak tanır.

Uyum Yönetim Sistemi, bir organizasyonun uyum ile ilgili risklerini belirlemeyi, önlemler almayı, belirlenen risk göstergeleri ile riskleri izlemeyi ve belirlenen eşik değerler doğrultusunda proaktif bir şekilde riskleri yönetmeyi amaçlayan bir sistemdir.

Yasal uyumluluk, bir işletmenin operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında yasal gerekliliklere uyumunun denetlenmesi için bağımsız denetim kuruluşları tarafından yapılan denetim çalışmalarını kapsar.

Uyumluluk modu, yeni özellikler kullanılarak oluşturulan belgelerin önceki sürümlerde düzenlenememesi durumunda devreye giren bir moddur. Eski sürümlerle uyumsuzluğu gidererek belgeyi paylaşılabilir hale getirir.

Risk ve Uyum Yönetimi ise kurumların iş ihtiyaçları ve uyum gereksinimlerini karşılayabilmek adına yönetişim, risk yönetimi ve uyum faaliyetlerinin koordinasyonunu içeren bir süreçtir.

Uyum denetimi, işletmelerin operasyonel süreçleri sırasında yasal gerekliliklere uyumunu denetleyen bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan denetimleri ifade eder.

Uyumluluk izleme yönetimi ise gerçekleştirilen faaliyetlerin yasal mevzuatlara uygunluğunun izlenmesi, denetlenmesi ve raporlanmasını içeren bir süreçtir. Bu süreçte uygunsuzlukların belirlenmesi ve düzeltilmesi de önemli bir adımdır.

Geri