Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Uyum sinifi ne demek?

Editör

Yeni Üye

Uyum sınıfı ne demek?​

a) Uyum sınıfları, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde bulunan yabancı öğrencilerden Türkçe dil beceri düzeyleri yetersiz olanların kaydedileceği sınıfı ifade eder. b) Uyum sınıfları yabancı öğrencilere yönelik olarak üçüncü sınıftan on ikinci sınıfa (dahil) kadar açılabilir.

Uyum sınıfları ne zaman açılıyor?​

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. DİĞER SINIFLAR İÇİN OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Nakiller kaç günde belli olur 2021?​

Nakiller kaç günde belli olur 2021?
LGS lise birinci nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında olacak. Nakil sonuçları 2 Ağustos 2021’de ilan edilecek.

Pıctes projesi hangi illerde?​

Pıctes projesi hangi illerde?
26 PIKTES uygulama ilinde (Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Yalova) Proje kapsamında istihdam edilen Türkçe öğreticileri, Türkçe/ …

Uyum sınıfı nasıl açılır?​

Bir ilçede bir kademede 10’dan az öğrenci bulunması durumunda il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek bir okulda bu kademede uyum sınıfı açılır.

Uyum eğitimi ne zaman?​

2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Nakil almak için ne yapmalıyım?​

Nakil almak için ne yapmalıyım?
Sınavla öğrenci alan okullarda nakiller puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Nakil başvurusunda bulunabilmeniz için okulun o yıl aldığı en düşük puanlı öğrencinin puanına eşit veya daha büyük puana sahip olunması gerekir.

Nakiller hangi gün açıklanıyor?​

Nakiller hangi gün açıklanıyor?
Lise nakil sonuçları ardından yerleştirilen öğrenciler kayıtlarını yapacak, yerleşemeyen öğrenciler ise lise ikinci nakil döneminde tekrar tercih yapacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 6 Ağustos’ta sona erecek, sonuçları ise 9 Ağustos’ta açıklanacak.

Uyum sınıfı genellikle Türkçe dil becerileri yetersiz olan yabancı öğrenciler için oluşturulan bir sınıfı ifade etmektedir. Bu sınıflar genellikle ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde bulunan öğrenciler için açılmaktadır. Uyum sınıfları, öğrencilerin Türkçe dil becerilerini geliştirmelerine ve Türk eğitim sistemine uyum sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlar. Bu sınıflar, eğitim sistemine geçiş aşamasında olan öğrenciler için oldukça faydalı olabilmektedir.

Uyum eğitimleri ise genellikle her eğitim öğretim yılı başında düzenlenir. Özellikle okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri gerçekleştirilir. Bu eğitimler, öğrencilerin okul hayatına uyum sağlamalarına ve eğitim sürecine hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Bu sayede öğrenciler, yeni ortamlarına ve öğrenim süreçlerine daha kolay adapte olabilirler.

Nakil işlemleri ise genellikle belirli takvimler doğrultusunda gerçekleştirilir. Örneğin, LGS lise birinci nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve nakil sonuçları 2 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecektir. Nakil başvurusu yaparken, okulun o yıl aldığı en düşük puanlı öğrencinin puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekebilir.

Son olarak, Pıctes projesi Anadolu'daki 26 farklı ilde (Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Yalova) uygulanan bir projedir. Proje kapsamında Türkçe öğreticileri istihdam edilerek Türkçe dil becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Geri