Uyulması zorunlu emredici bir davranışı belirleyen işaretler hangi renk olmalıdır?
bulunduğu yerler; işletme tesisleri içinde işçilerin çalışmaları esnasında dolaştıkları bölgelerde, birbirini takip eden sarı ve siyah ya da kırmızı ve beyaz renk şeritleriyle işaretlenmelidir. İşaretlerin boyutu, engelin ya da tehlikeli bölgenin büyüklüğü ile orantılı olmalıdır.Işaret levhaları ile ilgili asgari gerekenler nelerdir?
İşaret levhaları özel bir tehlike olan yerlerin ve tehlikeli cisimlerin hemen yakınına, genel tehlike olan yerlerin girişine, engeller dikkate alınarak, görüş seviyesine uygun yükseklik ve konumda, iyi aydınlatılmış, erişimi kolay ve görünür bir şekilde yerleştirilecektir.Emredici işaretler nelerdir?
Emredici işaretler nelerdir?Emredici işaret
- Kırmızı renkli işaretler Yasak/tehlike alarmı ve yangınla mücadele için kullanılır. Dur, kapat, tahliye et gibi.
- Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi.
- Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
- Yeşil renkli işaretler Acil çıkış ve ilkyardım işaretleridir.
Yasak işareti uyarı işareti emredici işaret acil çıkış ve ilk yardım işaretleri dışında bilgi veren diğer işaretler nasıl adlandırılır?
Yasak işareti uyarı işareti emredici işaret acil çıkış ve ilk yardım işaretleri dışında bilgi veren diğer işaretler nasıl adlandırılır?Bilgilendirme işareti: Yasak işareti, uyarı işareti, emredici işaret, acil çıkış ve ilkyardım işaretleri dışında bilgi veren diğer işaretlerdir. Ek bilgi levhası: Bir işaret levhası ile beraber kullanılan ve ek bilgi sağlayan levhadır.
Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaret hangisidir?
YASAK İŞARETİ : Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaretidir.Emir edici zorunluluğu ifade eden iş güvenliği levhaları ne renktir?
kırmızı renk : tehlike, yasak gibi durumlarda kullanılan iş güvenliği levhasıdır. kırmızı rengin verdiği anlam dur ve sistemi kapat ayrıca ortamı tahliye et gibi durumları ifade eder. mavi renk : zorunluluk anlamındadır.Mavi zemin üzerine beyaz yazı ve şekillerden oluşmuş sağlık ve güvenlik işareti neyi ifade eder?
Mavi zemin üzerine beyaz yazı ve şekillerden oluşmuş sağlık ve güvenlik işareti neyi ifade eder?Mavi zemin üzerine beyaz ifadeler kullanılır. Acil Çıkış / Kaçış Yolları / İlk Yardım İşaretleri – İnsanların acil bir durumda kaçış yollarından güvenli noktalara gidişi veya ilk yardım malzemelerinin yerinin belirtilmesinde kullanılır.