AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uyku problemleri icin hangi doktora gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uyku problemleri için hangi doktora gidilir?​

Uyku bozukluğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız teşhis ve tedavi için hastanelerin Nöroloji polikliniklerine başvurmanız gereklidir.
Uykusuzluk konuşmayı etkiler mi?
Uykuda mırıldanma herkeste karşılaşabilinecek bir durumdur. Ancak, özellikle uykusuz kalmanız uykunuzda konuşmanıza sebep olabilir.
İnsan uykusuz kalınca ne olur?
İnsomni yani uykusuzluk azalmış ve/veya kalitesiz yetersiz gece uykusu dolayısıyla gün içinde insan sağlığını, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen; yorgunluk, bitkinlik, öğrenme, konsantrasyon güçlüğü, aşırı sinirlilik hali ve bazı psikolojik belirtiler ortaya çıkaran önemli bir rahatsızlıktır.

Uyku testi hangi hastanede yapılıyor?​

Uyku bozuklukları, nefes tıkanması, uyku apnesi gibi rahatsızlıkların teşhisi için Kulak Burun Boğaz ve Nöroloji bölümlerine gidilebilir. Bu birimler testin seyrine göre gerekli birime yönlendirme yapabilmektedir.
Uyku polikliniğine nasıl randevu alınır?
Uyku Bozuklukları Polikliniği Randevular Alo 182-Merkezi Hastane Randevu Sistemi veya internet aracılığı ile (https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/) alınmaktadır. Uyku özel dal polikliniğimiz hafta içi (pazartesi sabah hariç) 08.30 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Bir türlü uyuyamıyorum ne yapmalıyım?
Yatmadan önce kafein, nikotin gibi uyarıcılardan uzak durun. Uykudan 2-3 saat önce yüksek proteinli bir atıştırmalık, 1 meyve yiyebilirsiniz. Bu yiyecekler uyku düzenleyici hormonların yakımını artırır. Ancak uyku ritmini bozduğu için tahıl ve şekerden uzak durun.

Kansızlık uykusuzluk yapar mı?​

Demir eksikliğine bağlı kansızlık, geceleri bacaklarda rahatsız edici bir his yaratarak kişinin uykusuz kalmasına yol açıyor.
Kaç gün uykusuz kalırsak ölürüz?
Üç günden sonra halüsinasyonlar ortaya çıkıyor. Tıbbi deneylerde bile yaşamın tehlikeye girdiği 11. günden öteye geçen ise olmadı. Çok uzun süren uykusuzluklar kalıcı hasar bırakabiliyor.
Uykusuzluktan ölen var mı?
Çok az uyumak, nihayetinde erken ölmenize yol açabilirken, uyumamanın doğrudan ölümle bağlantısı üzerine çok az delil bulunuyor. Eğer, uzunca bir süre uykusuz kalırsanız, aniden ölme ihtimaliniz var.

Hastanede uyku testi nasıl yapılır?​

Çenenize, saçlı deri ve göz kapaklarınızın dış kenarında elektrotlar yerleştirir. Uyurken Bunlar yerinde kalmalıdır. Uyanık (gözleriniz kapalıyken) ve uyku sırasında ise elektrotlardan gelen sinyaller kaydedilir. Kalp hızı ve solunum kaydetmek için monitörler göğüse eklenecektir.
Uyku Polikliniği hangi devlet hastanelerinde var?
Uyku Bozukluğu Bulunan Hastaneler
Uyku apnesi için hangi bölümden randevu alınır?
Uyku apnesi tedavisi için alanında tecrübeli bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulmalıdır. Hastanelerin KBB polikliniklerine de başvurulabilmektedir.

Kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapabilirim?​

Kendinizi yorgun hissederken, spor yapmanın sizi daha da yoracağı yanılgısına düşmeyin. Aksine düzenli olarak egzersiz yapmak, yorgun hissetmenizi önler ve sizi dinç tutar. Gün içerisinde kısa yürüyüşler, evde de kolayca yapabileceğiniz egzersiz programları, yüzme, koşu, pilates gibi sporlardan destek alın.
Aşırı yorgunluk ve uyku hali nasıl geçer?
Günde en az 6-8 saat uyku uyumak sizi kronik yorgunluktan kurtarır. Yatmadan önce odanızı havalandırmak, ışık miktarını kısıtlamak, kaliteli yatak ve yastık seçimi yapmak uyku kalitesini artırmada yardımcı. Alkol uyarıcı etkiye sahip olduğu için kaliteli uykunun düşmanıdır.
 
Geri
Üst