- Konu Yazar
Uygulama öğrencisi kaç saat ders anlatır?
MADDE 7- (1) Lisans ve pedagojik formasyon sertifika eğitimi programlarında öğretmenlik uygulaması dersi haftada 6 (altı) ders saatidir. Her bir dönemde uygulama öğrencisi uygulama öğretmeninin gözetiminde farklı haftalarda olmak üzere en az 8 (sekiz) defa fiilen ders anlatır.Uygulama öğrencisi genel değerlendirme nasıl yapılır?
Uygulama öğrencisinin en az iki kez “Günlük Değerlendirme” işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekir. “Öğretim Üyesi Görüşü” bölümünde bulunan alanlar en fazla üç yüz karakter olacak şekilde doldurulur. Genel Değerlendirme formu eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra “KAYDET” butonuna tıklanır.Stajyer öğretmen kaç saat ders anlatır?
Uygulama öğrencisinin fiilen anlatacağı ders saati; ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda en az toplam 14 (on dört), 3 (üç) ve üzeri olanlarda ise toplam 24 (yirmi dört) saatten az olmayacak şekilde planlanır.
Öğretmenlerin yeterlik alanları hangi boyutlarda ele alınır?
Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme, E. Okul-Aile ve Toplum Ilişkileri, F. Program ve İçerik Bilgisi, olmak üzere 6 ana yeterlik alanı, bu yeterliklere ilişkin 39 alt yeterlik ve 244 performans göstergesi şeklinde belirlenmiştir.
Okul Deneyimi dersinde ne yapılır?
Bu derste öğretmen adayının okul ortamını, öğrencileri ve öğretmenlik mesleğini değişik yönleriyle tanıması ve fakültede öğrendiği bilgileri okul ortamında uygulaması amaçlanmıştır. Diğer bir amaç ise öğretmen adaylarının öğretmenlik yeterliliklerini edinme sürecinde onlara yardım ve rehberlik etmektir.Uygulama öğretmeni kaç saat ek ders alır?
(3) Uygulama öğretmenlerine ise Okul Deneyimi I ve Okul Deneyimi II derslerinin her birinden haftada 4’er saat, Öğretmenlik Uygulaması dersinden haftada 6 saat ek ders görevi verilebilir. Ancak, uygulama öğretmenlerine bu kapsamda verilecek ek ders saati sayısının toplamı haftada 10 saati geçemez.Uygulama öğrencisi kaç defa değerlendirilir?
Genel Değerlendirme yapabilmeniz için uygulama öğrencisinin devamsızlık işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir ve uygulama öğrencisinin en az dört kez “Günlük Değerlendirme” işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekir.
Öğretmenlik uygulaması dersinde ne yapılır?
Öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında öğretmen adayları altı saat, öğretmenlik uygulaması yapmak üzere belirlenmiş olan okullara gider. Ayrıca öğretmenlik uygulamasını değerlendirmek amacıyla öğretim elemanı ile sık sık görüşmeler yapar.
Öğretmenlik stajı kaç gün?
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.Öğretmen yeterlilik alanları nelerdir?
Yeterlik AlanlarıOkul Deneyimi dersi nedir?
Okul deneyimi, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi için planlanan bir derstir.
Öğretmene 21 saatten fazla ders verilebilir mi?
Bu durumda Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır. Geriye kalan 9 saat ek ders görevi isteğe bağlı ek ders görevidir. Öğretmen isterse bu görevi alır istemezse almaz.
Uygulama öğrencisi en az kaç saat ders anlatır?
Uygulama öğretim elemanı ne demek?
Uygulama öğretim elemanı uygulama okuluna gitmeden önce uygulama öğretmenleri ve okul idarecileri ile bir toplantı yaparak süreç hakkında onları bilgilendirir. Okul idarecileri ve uygulama öğretmenleri ile uygulama öğrencilerini tanıştırır. Paydaşları okul kuralları ve beklentiler hakkında bilgilendirir.Öğretim Görevlisi öğretim elemanı mıdır?
Öğretim Elemanları Tüm akademik personele verilen genel isimdir. Öğretim Görevlisi , Araştırma Görevlisi, Uzman, Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör kadrolarının tümü birden nitelenmek istediğinde “öğretim elemanları” terimi kullanılır.
Öğretmenlik uygulaması dersi nasıl oluyor?
Öğretmenlik uygulaması dersi öğretim programlarımızda 6 saat uygulama, 2 saat teorik olmak üzere 5 kredilik zorunlu bir derstir. Dersin uygulama bölümü Milli Eğitime Bağlı uygulama okullarında gerçekleştirilirken, 2 saatlik teorik bölümü fakültede uygulama öğretim elemanı ile birlikte yürütülür.