AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uygarlik ne demek cumle icinde kullan?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Uygarlık ne demek cümle içinde kullan?​

Uygarlık bir toplumun ilk hedefi olmalıdır. Uygarlık yolunda her adım atılmalıdır. Anadolu binlerce yıllık uygarlık birikimine sahiptir.
Uygarlık olmak nedir?
a. 1. Uygar olma durumu, medeniyet, medenilik. 2. Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet: “Gerçekten, uygarlık nimetlerinin gençlere bir faydası oldu ama daha çok bundan büyükler istifade ediyor.” -H. E.
Uygarlık kelimesinin kökü nedir?
uygar – Nişanyan Sözlük. Uyġur “bir kavim veya kişi adı” Eski Türkçe özel isminden türetilmiştir. Bir Türk kavmi olan Uygur adından serbest çağrışım yoluyla türetilmiş sözcüktür.

Uygarlık kelimesinin eş anlamı nedir?​

Uygarlık kelimesinin eş anlamlısı olarak ‘medeniyet’ sözcüğünü öne çıkmaktadır.
Uygarlık nedir kısaca anlamı?
Bir uygarlık kentsel gelişme, kültürel seçkin sınıf tarafından empoze edilen sosyal sınıflaşma, iletişimle ilgili sembolik sistemler ve doğal çevreden ayrı olma ve üzerinde hükmetme algısı ile karakterize edilen karmaşık yapıdaki toplumdur.
Uygarlık nedir araştırma?
Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.
Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.
Uygar sözcüğünü Türkçeye kim kazandırdı?
orta asya türk devletlerinde kurulmuş olan en medeni devlet uygurlar olduğu için(kültür, sanat bakımında en ileri devlet), uygar kelimesi de buradan türetilmiştir.
Medeniyet ve uygarlık eş anlamlı mı?
TDK’ya göre medeniyet kelimesi bir eş anlamlı sözcük üzerinden karşılık buluyor. O sözcük ise ‘uygarlık’ üzerinden ele alınmaktadır. Her iki kelimeyi de aynı anlam üzerinden farklı yazılış ve okunuşları olsa dahi rahatlıkla kullanmak mümkün.
 
Geri
Üst