AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uydu alicisi sinyal seviyesi kac olmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Uydu alıcısı sinyal seviyesi kaç olmalı?​

Eğer çanak antenin hemen yanında ve 1 metrelik kaliteli kablo ile uydu sinyalini kontrol ediyorsanız o zaman sinyal seviyesi sinyal kalitesi de olması gerekir. Bunlar ideal olan ve sembol oranları 27500 ile 30000 olan oranlardan alınan yüksek olan oranlardır.

Türksat uydu sinyali nasıl bulunur?​

Alış anteni, azimuth (sağ-sol) veya elevasyon (yukarı-aşağı) doğrultularında hareket ettirilerek anten ayarı yapılır. Alış anteninin ayarını yaparken uyduda bulunan zayıf bir yayın sinyalinin seviyesi dikkate alınır. Kumandanın “info” tuşuna basılarak kanalın sinyal seviyesi takip edilir.

Sinyal gücü ne kadar olmalı?​

Sinyal gücü ne kadar olmalı?
gsm ve cdma şebekesinde ortalama olarak 0’dan -73’e kadar olan sinyal gayet güçlü olarak değerlendilir. -73 ve – 92dbm arası orta, -92 -109 arasındaki sinyal değerleri güçsüz sinyal olarak değerlendirilmektedir.

Sinyal gucu ne demek?​

Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası, sinyal gücü ölçeri temsil eder, çubuklar ne kadar çok yanarsa, sinyal gücü o kadar güçlü olur. Sinyal gücü ölçeği: Mükemmel, Çok iyi, İyi, Düşük ve çok düşük.

Uydu nasıl gönderilir?​

Uydular; güçlü bir fırlatıcı olan roketler sayesinde uzaya taşınırlar. Yörünge yüksekliklerine göre roketler uyduları belirli hızlar ile yörüngesine bırakır. Dünya atmosferi dışında, uzayda, sürtünme ve yavaşlatıcı etkilerin az olması nedeniyle bu hız korunur.

TÜRKSAT 42.0 e frekans Ayarları Nasıl Yapılır?​

TÜRKSAT 42.0 e frekans Ayarları Nasıl Yapılır?
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.

Uydu sinyali yok demek ne demek?​

Uyduda sinyal yok çözümü Sinyal yok yazıyorsa Çanak anteni kontrol edin. Sinyal zayıf veya yok yazıyorsa uydu kablosunu kontrol edin. Uydu alıcısı (Receiver) bozulmuş olabilir.
 
Uydu alıcısı sinyal seviyesi, uydu yayınlarını almak için önemli bir ölçüttür. Önceden belirtildiği gibi, çanak antenin hemen yanında ve kaliteli bir kablo ile yapılan ölçümlerde, sinyal seviyesi ve kalitesi ideal seviyede olmalıdır. Sembol oranlarının 27500 ile 30000 arasında olması tercih edilen bir durumdur, çünkü bu oranlar genellikle yüksek kaliteli sinyallerin alınmasını sağlar.

Türksat uydu sinyalini bulmak için antenin Ayarlanması gerekmektedir. Bunun için, alış anteni, azimuth (sağ-sol) veya elevasyon (yukarı-aşağı) doğrultularında hareket ettirilerek anten ayarı yapılabilir. Uyduda bulunan zayıf bir yayın sinyalinin seviyesi dikkate alınarak anten ayarı yapılmalıdır.

Sinyal gücü, kablosuz iletişimde oldukça önemlidir. GSM ve CDMA şebekelerinde, sinyal seviyeleri belirli aralıklarda değerlendirilir. Genellikle 0 ile -73 dBm arasındaki sinyaller güçlü kabul edilirken, -73 ile -92 dBm arasındaki sinyaller orta seviyede, -92 ile -109 dBm arasındaki sinyaller ise zayıf kabul edilir.

Uydular genellikle güçlü fırlatıcı roketler yardımıyla uzaya gönderilir. Roketler, uyduları belirli hızlarda ve yörüngelerine uygun şekilde bırakarak uzaya taşırlar. Uzayda, atmosferin etkilerinin az olması sayesinde uydular belirlenen hızlarda yol alabilirler.

Türksat 42.0 E frekans ayarları genellikle uydu alıcısının menülerinden yapılabilmektedir. "Kurulum" veya "Ayarlar" bölümlerinden "Tek Kanal Arama" alt menüsüne girerek "Uydu" seçeneğinden "Türksat 42° E" ve Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girebilirsiniz. Daha sonra "Şebeke Arama" seçeneğini aktifleştirerek otomatik tarama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak, "Uydu sinyali yok" uyarısı genellikle çanak anten veya uydu kablosuyla ilgili bir sorunu işaret eder. Eğer bu uyarıyı alıyorsanız, öncelikle çanak anteninizi kontrol etmenizde fayda var. Eğer sinyal zayıf veya yoksa, uydu kablosunu kontrol etmelisiniz. Ayrıca, uydu alıcısının bozulmuş olabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.
 
Geri
Üst