AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

UYAP hangi saatler arasi odeme almiyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

UYAP hangi saatler arası ödeme almıyor?​

UYAP Avukat Portal üzerinden gerçekleştirilen ödemelerin UYAP Bilişim Sistemi veznelerine aktarılmasından önce yapılan işlem kontrolü nedeniyle 23:30 ile 00:15 saatleri arasında UYAP Avukat Portal üzerinden dava açma vb. ödeme yapılması gereken işlemler yapılmamakta, ödeme yapılmasını gerektirmeyen evrak gönderme.

Uyapta saat kaça kadar dava açılabilir?​

Dolayısıyla burada bahsedilen e-devlet ve Ubap üzerinden girişlerde yine e-imza veya mobil imza ile gerekmektedir. Portal’a giriş yaparak tüm gün saat 23:45 ‘e kadar dava ve icra takibi (e-takip) açılabilmektedir. 23:45 ila 00:30 arası hesap devirleri yapılmakta ve valör değişmektedir.
Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
Vatandaşlar da avukatlar gibi açtıkları dava dosyalarına ya da kendilerine karşı açılan dava dosyalarına UYAP üzerinden ulaşabilmektedirler. E-devlet sistemi üzerinden Uyap Vatandaş Portal sistemine giriş yapıldığı takdirde vatandaşlar da dava dosyalarının içeriğini görebilmektedir.

TC kimlik numarası olmadan dava açılabilir mi?​

DAVACI İLE DAVALININ İSMİ, SOYİSMİ, TCSİ VE ADRESLERİ Davalının Tc Kimlik Numarası bilinmiyorsa davalının tc kimlik numarasını yazmaya gerek yoktur.TC kimlik numarası biliniyor fakat adresi bilinmiyorsa dilekçeye davalının adresi de yazılmayabilir.

UYAP hangi saatlerde kullanılır?​

UYAP Avukat Bilgi Sistemi aracılığıyla adliyelere gitmeden internet üzerinden Barokart aracılığıyla mesai saatleri dışında da 16:45’ten sonra 24 saat esasına göre ödeme yapabilmek 24.04.2013 tarihinden itibaren mümkün hale gelmiştir.
Uyaptan dilekçe saat kaça kadar?
Uyap’tan gece 24’e kadar e-imzalı gönderilen dilekçenin aynı gün verilmiş sayılacağı, mahkemece bu dilekçenin havale tarihinin sonraki bir tarih olarak yazılmasının öneminin bulunmadığı… “Temyiz dilekçesi verme işlemi elektronik ortamda yapılmış olduğundan süre saat 24.00’e kadar uzar”.

Elektronik dava açma saat kaça kadar?​

İlgili yönetmelikte de elektronik ortamda yapılacak işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00.00’a kadar yapılması gerektiği belirlenmiştir. Anılan hükümler gereğince yasal sürenin son günü mesai saatinden sonra, saat 00.00’a kadar elektronik ortamda yapılan işlemler süresinde kabul edilecektir.

Mahkeme dosyamı nasıl takip edebilirim?​

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA kimlik numaranızı ve E Devlet şifrenizi girmeniz gerekir. Eğer şifreniz bulunmuyorsa, E Devlet şifre alma işlemlerini yapmanız gerekir. Ardından alacağınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. Açılan menüden ilk olarak Adalet Bakanlığı’nı ardından da mahkeme sorgulama bağlantısını seçmeniz gerekir.
Mahkeme dosyalarına nasıl ulaşılır?
Vatandaşların mevcut mahkemeleri ile ilgili takip işlemlerini kolay bir şekilde yapılabilmesi amacıyla online olarak sistemler geliştirmiştir. E devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulan bu uygulamalar aracılığıyla kolay bir şekilde mahkeme dosya sorgulama yapılabilecektir.

Dava dilekçesinde T.C Kimlik No zorunlu mu?​

Öyleyse dava dilekçesinin zorunlu unsurlarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür. 1- Davacı ile davalının adı, soyadı ve adresleri. 2- Davacının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası. 3- Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri.

Davalının adresi dava şartı mı?​

Davacı, davalının adresini dava dilekçesinde bildirmediği için kendisine verilen bir haftalık süre içerisinde de davalının adresini bulamadığı takdirde, dava açılmamış sayılmaz. Bu durumda mahkemece yapılan araştırmadan sonra gerekirse ilan yoluyla dava dilekçesinin tebliği gerekir.
UYAP saat kaça kadar ödeme?

Dilekçe saat kaça kadar verilir?​

Uyap’tan gece 24’e kadar e-imzalı gönderilen dilekçenin aynı gün verilmiş sayılacağı, mahkemece bu dilekçenin havale tarihinin sonraki bir tarih olarak yazılmasının öneminin bulunmadığı… “Temyiz dilekçesi verme işlemi elektronik ortamda yapılmış olduğundan süre saat 24.00’e kadar uzar”. T.C.

Uyapta süre ne zaman biter?​

Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biteceğinden UYAP vasıtasıyla saat 24.00’e kadar yapılan işlem “AYNI GÜN” yapılmış sayılır. 5271 sayılı CMK.nın 38/A/-9. maddesinde, elektronik ortamlarda yapılan işlemlerde sürenin “gün sonunda” biteceği düzenlenmiştir. saat 24.00’e kadar uzamıştır.
Elektronik dava saat kaçta açılıyor?
İlgili yönetmelikte de elektronik ortamda yapılacak işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00.00’a kadar yapılması gerektiği belirlenmiştir.
 
Geri
Üst