AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Utu buhar vermiyorsa ne yapmak lazim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ütü buhar vermiyorsa ne yapmak lazım?​

Ütü Tabanını Temizleyin Ütünüzün zamanla kullanımdan kaynaklı tabanında kireç ve kir birikebiliyor. Bunlar buhar deliklerini kapatacak seviyeye geldiğinde ise buhar çıkışını engelliyor. Eğer tabanındaki kir ve kireç birikintisi fazla değilse, tabanı ıslak bir bezle silerek sorunu engelleyebiliyorsunuz.

Ütü kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?​

Etiketi İnceleyin. Neredeyse her kıyafetin iç kısmında bulunan etiket sayesinde kumaş özelliklerine göre nasıl yıkayıp ütülemeniz gerektiği hakkında bilgilere ulaşmanız mümkündür.
Philips Azur ütü neden buhar vermez?
Philips Buhar Kazanlı Ütünüzdeki su seviyesi minimum seviyenin altındaysa veya haznede su yoksa ütünüz buhar üretemez. Lütfen su haznesine su doldurun. Haznede su olduğundan veya suyun MIN seviyesi simgesinin üzerinde olduğundan emin olun. Bu işlemin ardından ütünüz tekrar çalışacaktır.

Ütüde bar ne anlama gelir?​

Ütünün gücünü belirten basınç (bar) bilgisi. Ütünün bir püskürtmede uyguladığı sabit buhar gücü (gr/dk ile ölçülür) Ütünün ekstra püskürtmede uyguladığı şok buhar miktarı (gr/dk ile ölçülür)

Buharlı ütünün kireci nasıl temizlenir?​

Limon suyunu su ile beraber ütü haznesine gerekli miktarda ilave edin. Sirke işleminde olduğu gibi buhar düğmesine bas bırak uygulaması yaparak işlemi tekrar edin. Göreceksiniz ki ütünüzdeki kireç tabakası geçmeye başlayacaktır.
Philips Azur ütü kireci nasıl temizlenir?
Azur Advanced GC493X | Azur Elite GC50XX
- Cihazın fişini çekin ve soğuk olduğundan emin olun.
- Ütüyü düz bir yüzeye yerleştirin ve ütünüzün arka kısmındaki Quick Calc Release kilidini yukarı doğru itin.
- Kireç haznesini çıkarın.
- Ütünün ağzının etrafındaki kireci veya kireç kalıntılarını nemle bir bez ile silin.
Yani ütü yapmak da en az cep telefonu ile konuşmamız kadar zararlı bir davranıştır. Ütünün diğer bir zararı ise kullanıldığı süre zarfı içinde çevremize fazlasıyla karbondioksit yayar, bulunduğumuz ortamda karbondioksit oranını arttırır ve hastalanmamıza sebep olur.
Buharlı Ütü gözenekleri nasıl temizlenir?
Ütünün alt tabanındaki delikleri bir kürdan yardımıyla açın ve deliklerde oluşan kireci yumuşatın. Sonrasında tüm deliklere karbonat serpiştirin. Ütünün altını yarım limon ile silin ve ütüyü bir dakika ısıtın. Daha sonra fişini çekerek, kireçlerin temizlenmesini bekleyin.

Sirke ile ütü kireci nasıl temizlenir?​

Öncelikle ütüyü birkaç dakika ısıtmalısınız. Isınan ütünün fişini çektikten sonra sirkeyi ütünün alt tabanına dökmelisiniz. Tüm alt deliklerden sirkenin girdiğine emin olduğunuzda, birkaç dakika bekleyiniz. Sirke, deliklerdeki kireci ısı sayesinde çözecektir.

Ütünün altındaki siyah lekeler nasıl çıkar?​

Temin ettiğiniz beyaz sirkeyi bir miktar ısıtın ve ardından temiz bir bezi bu sirkenin içine batırıp bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Ardından fazla sirkesini süzdürüp ütü tabanının lekeli kısmını hafif hafif ovalayarak lekelerden kurtulun.
Ütünün suyu boşaltılmalı mı?
Ütüleme işlemi bittikten sonra mutlaka kalan su boşaltılmalıdır. Tamamen boşalması için ters çevrilerek sallanmalı, su püskürtme ve buhar püskürtme düğmelerinden faydalanılmalıdır. Ütü tabanı üzerinde muhafaza edilmemelidir.

Ütü Suyu ne zaman konur?​

Ütüleme işleminiz bittikten sonra ütüyü sivri ucu aşağıya doğru olacak şekilde tutup hafifçe sallayarak su haznesini boşaltınız.

Ütü yanlış kullanıldığında verebileceği zararlar nelerdir?​

 
Geri
Üst