AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Uterin septum rezeksiyonu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Uterin septum rezeksiyonu nedir?​

Bu işlemde Histereskopi(Optik Kamera)yardımı ile kullanılan enstrüman transvajinal yol ile uterus içine uygulanır ve septum bipolar elektrod yardımı ile açılır, işlem 15-20 dakika sürmektedir.Tekniğin deneyimli ellerde kullanımı önemlidir, uygulama basit olmakla birlikte deneyimsiz ellerde komplikasyonlara yol açabilir …

Vajinal septum rezeksiyonu nedir?​

Vajinal septum rezeksiyonu nedir?
Bunlar genellikle cinsel birleşme güçlükleri, kısırlık, gebelik ve düşükler, erken doğumlardır. Vajina yok ise yeni vajina yapılabilir (neovajen), vajinada septum var ise bir operasyon ile kesilir. Hymen (kızlık zarı) doğumsal olarak kapalı ise kesilebilinir.

Uterin septum nasıl anlaşılır?​

Nasıl teşhis edilir? Standart pelvik ultrasonda tanı konulabilir. Ancak, 3 boyutlu ultrason veya MR yani manyetik rezonans görüntüleme; rahmin problemlerini tanımlamanın daha doğru bir yoludur.

Rahimde perde ne demek?​

Rahimde perde ne demek?
Septum (çatal rahim; rahim içi perde), rahimin doğuştan gelişen bir anomalisi olup, rahim boşluğunun bir duvar veya perde ile yukarıdan aşağıya doğru ikiye bölünmüş olmasına verilen isimdir. Rahim boşluğundaki bu doku fazlalığı rahim iç hacmini daralttığı için önemlidir.

Vajinal septum nedir tıp?​

Septum rahmin bir duvar veya perde ile yukarıdan aşağıya doğru ikiye bölünmüş olmasına verilen isimdir. Derinliğine göre yani rahmin alt bölmesine ne kadar indiğine göre şiddeti değişir. Daha az sıklıkla olmak üzere bikornus uterus, didelfis uterus ve diğer füzyon defektleri de görülebilir.

Septus ne demek?​

Septus ne demek?
Septum, anatomide organ veya boşluğu kısımlara ayıran perde şeklinde ince bölmeye verilen isimdir. Vücutta farklı bölmeleri birbirinden ayıran pek çok septum bulunmasına rağmen, terim özellikle burnun iç kısmında, burunu orta hatta iki bölmeye ayıran anatomik yapıyı (nasal septum) tanımlamak için kullanılır.

Çift rahim olduğu nasıl anlaşılır?​

Tanı nasıl konur? Doktorunuz normal muayene sırasında rahim ağzınızın çift olması ve rahminizin farklı şekilde olmasından dolayı teşhisi koyar. Ancak anormal bir durumdan şüphelenirse diğer tetkikleri de ister. – Ultrasound, bilgisayarlı tomografi (CT), manyetik rezonans (MR) ile iç organlarınız taranır.

Uterus septum olan hamile kalabilir mi?​

Uterus septum olan hamile kalabilir mi?
Gebelik oluşmamasına Rahimdeki perde uterusu kaplayacak boyutlara vardığında rahmin normal boyutunun daralmasına sebep olur. Dar bir rahimde bir embriyonun gelişebileceği ve tutunabileceği yeterli bir alan olmayacağından dolayı gebelik oluşması daha zor bir hale dönüşür.

Rahimde perde nelere yol açar?​

Rahimde Septum/perde varlığı, kısırlık (infertilite) nedeni olmayıp, oluşan gebelikte, rahim içi hacminin daralmasına bağlı olarak düşük/erken doğum riskini arttırır. Önceleri sadece geç düşükler septum ile ilişkilendirilir iken, bugün erken düşüklere de yol açabileceği de kabul edilmektedir.

Uterin septum rezeksiyonu, rahmin içindeki doğumsal bir anomali olan septumu (perde veya duvar şeklindeki yapının) cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. Bu işlem genellikle histeroskopi yöntemi kullanılarak gerçekleştirilir. Histeroskopi, bir optik kamera yardımıyla uterus içerisine transvajinal yoldan girilerek septumun bipolar elektrot yardımı ile açılmasını sağlar. Bu işlem genellikle 15-20 dakika sürer. Ancak, işlemi gerçekleştiren kişinin deneyimi önemlidir, çünkü deneyimsiz ellerde komplikasyonlara neden olabilir.

Uterin septum genellikle standart pelvik ultrason ile teşhis edilebilir, ancak daha doğru sonuçlar için 3 boyutlu ultrason veya manyetik rezonans görüntüleme (MR) tercih edilebilir. Rahmin bir duvar veya perde ile ikiye bölünmüş olması, rahim iç hacmini daraltarak gebelikte veya doğumlarda sorunlara yol açabilir.

Vajinal septum rezeksiyonu ise rahimde veya vajinada bulunan septumu çıkarma işlemidir. Bu durum genellikle cinsel birleşme zorlukları, kısırlık, gebelik veya düşük riskini azaltmak amacıyla yapılabilir. Eğer vajinada septum varsa, cerrahi müdahale ile kesilebilir veya eğer vajina yoksa, yeni vajina oluşturulabilir. Ayrıca, doğumsal olarak kapalı olan hymen (kızlık zarı) da cerrahi olarak açılabilir.

Rahimde perde dediğimiz şey, septum olarak da adlandırılan rahim içi perdedir. Doğuştan gelen bir anomalidir ve rahim boşluğunu bir duvar veya perde ile ikiye böler. Bu durum rahim iç hacmini daraltabilir ve cinsel birleşme zorlukları, kısırlık, gebelik sorunları veya düşük riskini artırabilir.

"Septus" terimi, vücudu veya organları ince bölmelere ayıran ince perde şeklindeki yapıları tanımlamak için kullanılır. Örneğin, burun içindeki septum, burnu ikiye ayıran anatomik yapıdır.

Son olarak, uterus septumu olan bir kadın hamile kalabilir ancak rahim iç hacminin daralması nedeniyle gebelik oluşma şansı azalabilir. Dar bir rahimde embriyonun gelişmesi ve tutunması zor olabilir, bu da gebelik şansını etkileyebilir. Aynı şekilde, rahimde septum olması kısırlık nedeni olmasa da gebelik sırasında düşük veya erken doğum riskini artırabilir. Bu durum, rahim iç hacminin daralması nedeniyle oluşan komplikasyonlardan biridir.

Geri