AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Usye ICD kodu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üsye ICD kodu nedir?​

ICD-10 kodu: J06 Üst solunum yollarının birden fazla veya tanımlanmamış lokalizasonlarda akut enfeksiyonlar.

J00 nedir?​

Hastalık bloğu grupları J00-J06: Üst solunum yollarının akut enfeksiyonları J09-J18: İnfluenza ve pnömoni. J20-J22: Alt solunum yollarının diğer akut enfeksiyonları
A09 nedir?
ICD-10, A00-A09: Bağırsakların enfeksiyon hastalıkları, ICD-10’un güncel (2007) sürümünde A00’dan A09’a kadar kodlanmış ve topluca “bağırsakların enfeksiyon hastalıkları” olarak adlandırılmış hastalık grubudur ve toplam on hastalık bloğu ve ilgili hastalıkları içerir.

ICD kod sistemi nedir?​

ICD (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems), hastalıkların ve sağlık sorunlarının uluslararası sınıflama sistemidir. Uluslararası hastalık sınıflamasının (UHS) kısaltmasıdır. Bilinen hastalık ve yaralanmaların çok ayrıntılı tanımlanması ile oluşturulur.

J39 hastalık kodu nedir?​

J39: Üst solunum yollarının diğer hastalıkları
Solunum yolu enfeksiyonu nasıl bulaşır?
SOLUNUM YOLLARI ENFEKSİYONU NEDENLERİ Bu virüsler herhangi bir kişinin solunum yoluna tokalaşma gibi direk temas yolu ile, yiyecek veya içecek paylaşımı ve öpüşme gibi temas ile bulaşabilir. Ayrıca, öksürük ve hapşırma yoluyla da yayılabilir.
Üst solunum yolları gırtlakta biter. Üst solunum yollarındaki iltihaplanma çeşitli şikayetlere neden olabilir. Burun akıntınız, öksürüğünüz veya boğaz ağrınız olabilir. Ayrıca sesiniz de kısılabilir.
ICD-10 kodu: K52.9 Bulaşıcı olmayan gastroenterit ve kolit, tanımlanmamış
Gastroenterit ne kadar sürer?
Gastroenterit Ne Kadar Sürer? Gastroenterit hastalığı çoğunlukla kendiliğinden iyileşebilen bir hastalıktır. Enfekte olan kişide hastalığın belirtileri, 12 ya da 48 saat sonra ortaya çıkar. Belirtilerin çok ciddi olmaması durumunda 1 hafta veya 10 gün sonra hastalık kendiliğinden iyileşir.
 
Geri
Üst