AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Usuyunce kasinti neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Üşüyünce kaşıntı neden olur?​

Soğuk rüzgâr, soğuk yiyecekler, soğuk suyla temas ile soğuğa maruz kalınan bölgelerde ortaya çıkar. Soğuk havaya maruz kalınan alanda alerjiye sebep olan antikorlar kanda açığa çıkar. Soğuk alerjisinin tipik belirtileri vardır. Kaşıntı, kızarıklık, karıncalanma, uyuşma, ağrı ve yanma belirtileri baş gösterir.
Soğuktan cilt kaşınır mı?
Soğuk havada kalorifer kullanımı ciltte nem dengesini bozar. Enfeksiyon riskinin artması da deri hastalıklarını tetikler. Evlerde ekstra nemlendirme yapılmıyorsa ciltte nem kaybı olur, aşırı kuruma, kaşıntı, pullanma ve bu tarz reaksiyonlar oluşur.

Kış kaşıntısı neden olur?​

Genellikle kışın artan kaşıntıların etken sebebi kuruluktur. Havadaki nemin azalmış olması, sıcak suyla yapılan banyolar, stresin artması, temizleyici olarak kullanılan ürünler kaşıntıyı arttırır. Hastalara sık ve sıcak suyla yıkanmamaları önerilir. Her banyodan sonra nemlendirici kullanılmalıdır.
Soğuk hava alerjisi nedir?
Soğuk alerjisi; vücudun sıcak bir ortamdan soğuğa çıktığında gösterdiği tepkimedir. Halk arasında soğuk ürtikeri olarak da bilinmektedir. Bu alerji türü; soğuk havalarda solunumun bozulmasına bununla birlikte acil müdahale gerektiren fiziksel belirtilerin görülmesine sebep olmaktadır.
Doktor genelde soğuk alerjisi tedavisinde Antihistaminikler gibi ilaçlar verir. Bunların kullanılması etkili olabilmektedir. Genel olarak ilaç tedavisi bu durumun çözümünde oldukça etkili olabilmektedir. Bu bakımdan bu ilaçlar etkili ilaçlar olduğundan farklı yöntemlere başvurulmaz.
Kış kaşıntısı nasıl geçer?
Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.
 
Geri
Üst