Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ustun zekali RAM raporu nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Üstün zekalı RAM raporu nasıl alınır?​

Hastane yada RAM’larda tanı için yönlendirilen öğrenciler için detaylı özgeçmiş, okul durumunu bildirir öğretmenlerince yazılmış rapor anne-babanın fark ettiği durumları rapor şeklinde sunarak uzmanların işini ve tanı koyabilmesini kolaylaştırabilirsiniz. Olarak kabul edilmektedir.

Üstün potansiyelli ne demek?​

Üstün potansiyelli çocukları, üst düzey bilişsel kapasitelerinden dolayı ihtiyaçları genel olarak anlaşılmakta güçlük çekilen ve bu sebeple zamanında farklılık gösteren ihtiyaçlarına karşılık bulunamayan, ortalamanın üzerinde zeka veya yeteneklere sahip bireyler olarak tanımlayabiliriz.
ZEP planı nedir?
ÜSTÜN ZEKA VE YETENEKLİLER İÇİN BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ VE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
RAM da zeka testi yapılır mi?
RAM’da çalışan personelin eğitimleri dahilinde, zeka testleri (WISC-R ve Stanford Binet Testleri) ve gelişim testleri uygulanmaktadır.

Farklı çocuk ne demek?​

İki kere farklı çocuklar hem üstün zekâlı – özel yetenekli hem de dikkat eksikliği, hiperaktivite, dürtüsellik, öğrenme güçlüğü, asperger gibi ek sorunlar yaşayan çocuklardır.

Bir çocuğun üstün yetenekli olduğu nasıl anlaşılır?​

Üstün Zekalıların Belirtileri
- Genellikle erken yaşta kendiliğinden okumayı öğrenir.
- Çok soru sorar, adeta sorularla çevresindekileri bıktırır.
- Yetişkinlerle vakit geçirmeyi sever.
- Motor becerileri sever.
- dağınıktır ama bu dağınıklık içerisinde bir düzeni vardır.
- Genellikle az uyur.
BEP ZEP ne demek?
“Bireyselleştirilmiş eğitim programı, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin gelişim özellikleri, eğitim performansları ve ihtiyaçları doğrultusunda hedeflenen amaçlara yönelik hazırlanan ve bu bireylere verilecek destek eğitim hizmetlerini de içeren özel eğitim programıdır.
BEP nasıl uygulanır?
BEP Süreci 7 Temel Aşamadan Oluşur:
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezleri: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri WISC-R Zeka Testi yapmaktadır. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM): Türkiye’nin her yerinden BİLSEM’lerde bu testi yaptırabilirsiniz.
WISC 4 eğitimi ve sertifikası olan Psikologlar tarafından uygulanabilmektedir.

Geri