- Konu Yazar
- #1
Üstü küflenen yoğurt yenir mi?
Yoğurt, krema, reçel, salça, ekmek,meyve suları gibi nemli ve su oranı yüksek, kırmızı et beyaz et sosis salam gibi et ürünleri, yumuşak sebze&meyveler özellikle dolapta arka tarafta unutulmuşlar (salatalık, domates, şeftali vb.) ve pişmiş tüm yemeklerde küflenme varsa o bölge kesilse bile gıda tüketilmemelidir.Bakteriler besinlerin üzerinde küf oluşmasına neden olur mu?
Küfler gıda endüstrisinde önemli bir yere sahiptir çünkü düşük pH, düşük su aktivitesi ve yüksek basınç gibi şartlar altında bakteriler gelişemezken küfler gelişebilir. Nem ve ısı faktörleri nedeniyle oldukça fazla gıda maddesi üzerinde küflenme gözlemlenir. Fakat bazı durumlarda toksinler bütün gıdaya yayılabilirler.Küf nerelerde oluşur?
Küf nerelerde oluşur?Küfler nerede bulunur? Küfler hemen hemen her türlü çevrede, içerde ve dışarıda tüm mevsimlerde bulunur. Küf gelişimini sıcaklık ve nemli koşullar teşvik eder. Küfler dışarıda gölge, nemli ve çürüyen bitkilerin bulunduğu yerlerde, içerde ise yüksek nemli ortamlarda bulunurlar.
Peki, küf mantarı nasıl kullanılır?
Peki, küf mantarı nasıl kullanılır?Küf mantarı, madde üzerinde oluştuktan sonra diğer bakteriler de hızlı bir şekilde oluşarak maddenin erimesini sağlarlar. Küf mantarı özü, aslında insan hayatında birçok alanda özellikle kullanılır. Bunlardan birine örnek verecek olursak, sütün mayalanması ya da hamurun mayalanması için kullanılan mayayı söyleyebiliriz.
Küf mantarının bazıları çok tehlikelidir.?
Küf mantarının bazıları çok tehlikelidir. Çünkü bu mantarlar, insanlarda çok çeşitli ve çok ciddi hastalıkların meydana gelmesine neden olabilir. Bu hastalıklar kimi zaman insanlarda ölümcül sorunlara neden olabilir. Küf mantarı, tıbbi alanda da çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.Peki, küflerden elde edilen küfler nelerdir?
Nitekim oldukça önemli bir ilaç olan penisilin, küflerden elde ediliyor. Bu da küflerin o kadar da zararlı olmayabileceği algısını oluşturuyor. Fakat şunu belirtmek gerek, küflerin yüz binlerce farklı türü var ve bazıları gerçekten ölümcül derecede zararlı. Gelelim ekmeğin üzerinde oluşan küf türüne.Küf mantarı, maddenin erimesini sağlarlar.?
Küf mantarı, maddenin erimesini sağlarlar.?Küf mantarı, aslında çürümenin ilk evresi olarak da görülebilir. Çünkü başta atıklar olmak üzere birçok madde çürümeye küflenme ile başlar. Küf mantarı, madde üzerinde oluştuktan sonra diğer bakteriler de hızlı bir şekilde oluşarak maddenin erimesini sağlarlar. Küf mantarı özü, aslında insan hayatında birçok alanda özellikle kullanılır.