AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ustten secmeli ders alinir mi?

Editör

Yeni Üye

Üstten seçmeli ders alınır mı?​

Öğrencinin üstten ders alabilmesi için üst sınıf ve yarıyıl (Güz/Bahar Yarıyılı Dersleri) butonlarını seçmesi gerekmektedir. (Başka bir bölümden ders almak için ise Müfredat Bölüm Dışı butonu kullanılarak Fakülte ve Bölüm seçimi yapılmalıdır.)

Üstten ders almak ne demek?​

Üstten ders almak ne demek?
1- Üstten ders alma : Öğrencilerin bir üst sınıftan ders alabilmesi için yönetmelik gereği bir alt sınıftan hiçbir dersin olmaması gerekmekte ve genel ağırlıklı not ortalamasının 3.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Öğrenci eğitim-öğretim sınav yönetmeliği gereği toplam 9 AKTS’ ye kadar bir üst sınıftan ders alabilir.

Bölüm seçmeli dersi almak zorunlu mu?​

Bölüm seçmeli dersi almak zorunlu mu?
2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.

Bir dönemde kaç tane seçmeli ders alınır?​

(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS’lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS’dir.

Üstten en fazla kaç ders alınabilir?​

Üstten en fazla kaç ders alınabilir?
Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.

Üstten ders alma nasıl oluyor?​

Üstten ders alma nasıl oluyor?
Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.
- Üçüncü sınıfa geçebilmem için not ortalamamın kaç olması gerekmektedir.
- Üçüncü sınıfa geçecek öğrencinin not ortalamasının en az 1,80 olması gerekmektedir.

Seçmeli dersler karneyi etkiler mi?​

Eğer seçmeli ders yönetmeliğine uygun olarak, öğrencilerin dersin kazanımlarına ait bilgi ve becerileri uygun bir değerlendirme yapılır ve öğrenci hiçbir şekilde performans gösteremezse seçmeli dersten öğrenciye zayıf verilebilir.

Üniversite Seçmeli dersler ne işe yarar?​

Üniversite Seçmeli dersler ne işe yarar?
ortaokulda ve lisede seçmeli denilip zorla verilen derslerden olup üniversite de ise bu derslerin programınızdaki bölüm dersleryle çakışması sonucu eğer uzatmak istemiyorsanız üniversiteyi zorunlu bir seçim yapacağınız bir ders türüdür.

Üniversitede seçmeli ders almadan mezun olunur mu?​

Üniversitede seçmeli ders almadan mezun olunur mu?
AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır. Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür.

Seçmeli dersler dönemlik mi?​

Seçmeli derslerde Yarıyıl veya Seçmeli 1, 2, 3… ayırımı yapılmaz; aynı seçmeli ders, hem Güz hem de Bahar döneminde açılabilir.

Kaç kredi ile üstten ders alınır?​

Kaç kredi ile üstten ders alınır?

Üstten ders alırken dikkate alınması gereken bazı önemli bilgiler ve kurallar bulunmaktadır. Üstten ders alabilmek için genel olarak aşağıdaki şartlar sağlanmalıdır:

- Bir üst sınıftan ders alabilmek için yönetmelik gereği bir alt sınıftan hiçbir dersin olmaması gerekir.
- Genel ağırlıklı not ortalamasının 3.00 ve üzeri olmalıdır.
- Öğrenci, eğitim-öğretim sınav yönetmeliği gereği toplam 9 AKTS’ye kadar bir üst sınıftan ders alabilir.

Üniversitelerdeki bölüm seçmeli dersler ise genellikle öğrencinin tercihlerine bağlı olup belirli kurallara tabidir. Örneğin, öğrenciler her dönemde belirli sayıda seçmeli ders almak zorunda olabilirler. Bu derslerin kredi miktarına göre değişebilir. Öğrencilerin AKTS yüklerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için belirli sayıda seçmeli ders almaları gerekmektedir. Ayrıca, bölümdeki ortak seçmeli derslerden de belirli sayıda almak mecburiyetinde olabilirler.

Seçmeli dersler genellikle dönemlik olarak değerlendirilir ve aynı ders hem Güz hem de Bahar dönemlerinde açılabilir. Bu derslerin karne notları genellikle öğrencinin genel not ortalamasına etki eder ve belirli bir değeri taşır.Üniversitede seçmeli ders almadan mezun olmak mümkün olabilir, ancak bunun için bölümün mezuniyet şartlarına uygun olarak tüm dersleri başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Seçmeli derslerin yanı sıra bölümün belirlediği diğer dersleri de almak ve bu derslerden geçmek önemlidir.

Üstten ders almanın kredi miktarı genellikle belirli bir sınırlama ile karşılaşmaktadır. Örneğin, öğrenciler genellikle toplam 9 AKTS'ye kadar bir üst sınıftan ders alabilmektedir. Bu kredi miktarı üniversiteye göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle öğrencilerin ilgili yönetmelikleri takip etmeleri önemlidir.

Geri