AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ustalik belgesi nasil uzatilir?

Editör

Yeni Üye

Ustalik belgesi nasil uzatilir?​

Belge uzatılabilmesi için aşağıdaki adımların izlenmesi gerekmektedir: Başvuru için: SGK Hizmet Dökümü (Belgenin 5 yıllık belge geçerlilik süresi boyunca fiili olarak toplam 18 ay çalıştığını belgelendirilmesi) Ödeme dekontu (200,00 TL yenileme ücreti, 200,00 TL belge ücreti olacak şekilde toplamda 400,00 TL)

MYK belgesi ne demek?​

Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireylerin herhangi bir meslekte, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulmuş ulusal yeterliliklerde belirtilen şartları karşılamaları halinde sahip olabilecekleri bir belgedir.

Belge Gözetim ne demek?​

Belge Gözetim ne demek?
Mesleki yeterlilik belgesi verilmiş kişilerin, yetkinliklerinin değerlendirilmesi amacıyla, ilgili ulusal yeterlilikte belirtilen belirtilen süreler çerçevesinde gözetim faaliyeti yapılır.

MYK belgesi nasıl yenileniyor?​

MYK belgesi nasıl yenileniyor?
Yeniden belgelendirme için başvuru formu dolduran adayların başvuruları MYK portalda Belge Yenileme Ön Kayıt bölümüne yüklenir. Belge süresi uzatımında belge sahibi tarafından MYK’ya yatırılmak üzere belge yenileme ücreti istenir.

Ustalık belgesi nerede yenilenir?​

Yenileme işlemleri, belgelendirme kuruluşları tarafından yapılır. Mesleki Yeterlilik Belgesi Yenileme ücreti, MYK kurumu tarafından belirlenir. Her yıl belirlenen ücretlerle ilgili belgelendirme kuruluşlarından ya da MYK sitesinden bilgi alınabilir. Her meslek için belirlenen yenileme ücreti değişkendir.

Ustalık belgesi kaç yıl geçerli?​

Mesleki yeterlilik belgesinin, geçerlilik süresi ulusal yeterliliklerde belirlenmektedir. Yeterliliklerin büyük çoğunluğunda bu süre beş (5) sene olarak tanımlanmıştır.

MYK belgesi nasil?​

MYK belgesi nasil?
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi nereden alınır? Bireyler Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ilgili ulusal yeterlikte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmaları halinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

MYK Belge Gözetim takibi nedir?​

MYK Belge Gözetim takibi nedir?
– Gözetim, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibinin belgesinin geçerlilik süresi içerisinde ilgili mesleki yeterliliği sürdürdüğünün tespit edilmesi amacıyla yapılan izleme ve değerlendirme faaliyetleridir.

MYK gözetim süresi nedir?​

Belgelerin geçerliliğinin 5 yıl boyunca devamı için 3. yılın sonunda, bir kez gözetime tabi tutulur ve gözetimin başarılı olması durumunda belgenin geçerliliği 5. yılın sonuna kadar devam eder.

MYK süresi dolunca ne olur?​

Kişi Mesleki Yeterlilik Belgesinin geçerlilik süresi bitmeden önce belgesini yenileyebilir, eğer yenileme işlemlerini gerçekleştirmezse geçerlilik süresi dolduğunda belgesinin geçerliliği sona erer.

Mesleki yeterlilik belgesinin süresi nasıl uzatılır?​

Mesleki yeterlilik belgesinin süresi nasıl uzatılır?
Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi, ilgili mesleğin ulusal yeterliliğinde belirtildiği gibidir. Belge süresinin uzatması için adayın süresinin tamamlanmasından en geç bir ay içinde ELDER MYM ye başvuruda bulunması gerekir. Süre uzatımı için gerekli koşullar ELDER MYM web sayfasında yayınlanmaktadır.

Sınavsız kanıt ile belge yenileme nedir?​

Sınavsız kanıt ile belge yenileme nedir?
Sınavsız belgenizi yenileyebilmek için belgenizi kullandığınız süre boyunca toplamda en az 2 yıl ya da son 6 ay boyunca ilgili alanda çalıştığınızı gösteren kayıt/kayıtlar sunmanız gerekmektedir ( Örneğin; hizmet dökümü, referans yazısı/mektubu, sözleşme, fatura, portfolyo, vb).

MYK yenileme ücreti ne kadar?​

Belge masraf karşılığı 250 TL’dir. (KDV’den muaftır.) Sadece belge almaya hak kazanan kişilerden tahsil edilir. Belge zorunluluğu kapsamındaki mesleklerde teşvikten yararlanan kişilerden bir defaya mahsus belge masraf karşılığı tahsil edilmez.

Ustalık belgesi nasıl uzatılır konusunda detaylı bilgi vermek isterim:

Ustalık belgesi uzatılabilmesi için belirli adımların izlenmesi gerekmektedir. Bu adımlar şunlardır:

1. SGK Hizmet Dökümü: Belgenin 5 yıllık geçerlilik süresi boyunca fiili olarak toplam 18 ay çalıştığınızı belgelendirmeniz gerekmektedir.
2. Ödeme Dekontu: Ustalık belgesi yenileme ücreti olan 400,00 TL'yi ödemeniz gerekmektedir. Bu miktar 200,00 TL yenileme ücreti ve 200,00 TL belge ücreti olarak iki kısımdan oluşmaktadır.

Başvuru adımlarını tamamlayarak belgenizi başarılı bir şekilde uzatabilirsiniz.

Eğer başka konularda da bilgi almak isterseniz lütfen belirtin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri