- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.232
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ustalık belgesi alan lise diplomasına denk midir?
Ustalık Belgesi ile öğrenim gördükleri veya en son kayıtlı oldukları liseden alacakları belge ile aldıkları veya başarılı oldukları dersleri ispatladıklarında başarılı oldukları derslerden muaf tutularak diğer fark derslerini yüz yüze alarak Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.Mesleki eğitim Merkezi lise yerine geçer mi?
Kalfalık ve ustalık Belgesi olan ortaokul mezunları, mesleki lisesi diploması da alabilecekler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Eğitim Merkezi) Kalfalık ve Ustalık eğitimi alan öğrencilerin Lise diploması almalarının önü açılmıştır.Meslek diploması ne işe yarar?
Meslek diploması ne işe yarar?Eğitim-öğretim yıllarında bir meslekte uzmanlaşan öğrenciler, mezun olduklarında normal liselerde okuyan öğrencilere göre daha çabuk ve daha kolay iş bulabilmektedir. Ayrıca öğrenciler meslek lisesinden mezun olduklarında diplomanın yanı sıra İş yeri Açma Belgesi’ne de sahip olmaktadır.
Meslek lisesi diploması Mesleki yeterlilik belgesi yerine geçer mi?
Meslek lisesi diploması Mesleki yeterlilik belgesi yerine geçer mi?Mesleki yeterlilik belgesi diploma yerine de geçerli sayılmaz.
Meslek lisesi sertifikası nasıl alınır?
Ustalık belgesi almak için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Meslek Eğitim Merkezlerine kayıt olmak suretiyle başvuruda bulunulur. Ustalık belgesi mezuniyet durumuna göre de farklılık arz etmektedir. Ustalık belgesi bir meslek dalıyla ilgili kişinin belli bir seviyeye gelmiş olduğunu gösteren bir belgedir.Sertifika için lise diploması şart mı?
Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak ve kursa katılmak için en az 18 yaşını doldurmuş ve 8 yıllık ortaokul mezunu şartları aranmaktadır. Bu duruma istinaden eğer silahlı özel güvenlik olmak istiyorsanız sorunun cevabı evet lise diploması şarttır.Meslek lisesi mezunları iş yeri açabilir mi?
Meslek lisesi mezunları iş yeri açabilir mi?Lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim görenler ile meslek lisesi mezunu olup mesleği ile ilgili meslek dalında ön lisans eğitimi alanlara doğrudan “İşyeri Açma belgesi” verilir. “Ustalık Belgesi” sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler.