- Konu Yazar
Usta öğreticinin görevi nedir?
Usta öğretici, ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişidir.Oryantasyon eğitimi ne işe yarar?
Oryantasyon eğitimi ne işe yarar?Usta öğretici oryantasyon kursu, Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin derse girebilmeleri ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla açılan programdır.
Usta öğreticiler ne kadar maaş alıyor?
Enflasyon Aralık ayında yüzde 13.58 artarken, yıllık bazda da yüzde 36.08 oldu. 2022 maaş zammı sonrası usta öğreticilerin maaşı 4.420 liradan 5.634 liaya yükseldi.Halk Eğitim Kursları ders ücretleri ne kadar?
Halk Eğitim Kursları ders ücretleri ne kadar?Halk Eğitim Merkezi Saat ücreti ne kadar 2022? 2022 Yılının Ocak-Haziran ayları: 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde uygulanacak maaş katsayısı 0,235445 olarak açıklanmıştır. Buna göre 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde brüt ek ders ücreti 32,2 ₺, net ek ders ücreti ise 27,13 ₺’dir.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez. (13) Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar öğreticiliği görevlendirmelerinde üçüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.
Usta öğretici nerede çalışır?
Usta öğretici nerede çalışır?Yaygın eğitim kurumlarında (kurslarda) usta öğretici ya da mezuniyet durumunuza göre uzman olarak görev alabilirsiniz.
Oryantasyon eğitimi ne kadar sürer?
Oryantasyon süresi ise genelde işin karmaşıklığına ve pozisyonun özelliğine göre 2 hafta – 6 ay arasında değişebilir.Oryantasyon kursunu kimler verebilir?
Oryantasyon kursunu kimler verebilir?Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans Mezunu (ve üstü), Ön Lisans Mezunu, Meslek Lisesi Mezunu, Yeterlilik belgesi olan kişiler, unutulmaya yüz tutmuş meslek/sanatları icra eden kişiler)
Halk Eğitim Usta öğretici ders saat ücreti ne kadar?
Halk Eğitim Usta Öğretici kaç saat çalışır? Kadrolu usta öğreticiler 3 bin 500 TL civarında maaş almaktadır. Sözleşmeli olarak çalışan ve haftada 40 ders saatinin üzerinde ders veren personeller de 3 bin TL civarında ücret almaktadır.Usta öğreticiler haftada kaç saat derse girer?
Usta öğreticiler haftada kaç saat derse girer?Usta Öğreticilerinin Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 24 üncü maddesinde; usta öğreticilerin çalışma saatlerinin günde 8 saat olmak üzere haftada 40 saat olduğu, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 9 uncu maddesinin (b/1) fıkrasında; ilgili mevzuatında …
2021 yılının Ocak-Haziran döneminde uygulanacak maaş katsayısı 0,165786 olarak açıklanmıştır. Buna göre 2021 yılının Ocak-Haziran döneminde brüt ek ders ücreti 23,21 ₺, net ek ders ücreti ise 19,55 ₺’dir.
Halk eğitim Merkezi ek ders ücreti ne kadar?
Halk eğitim Merkezi ek ders ücreti ne kadar?Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; (Gündüz) ek ders ücreti 27.29 TL.