AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Usta Ogreticilige kimler basvurabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Usta Öğreticiliğe kimler başvurabilir?​

a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler. b) Emekli öğretmenler. c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri. ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

Halk Eğitim hocaları ne kadar maaş alıyor?​

Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açılmak istenilen bir alandaki okuldan mezun olmayanların Ustalık / Usta Öğreticilik Belgesi sahibi olması gerekiyor. Kadrolu usta öğreticiler 3 bin 500 TL civarında maaş almaktadır.
Hangi alanlarda usta öğretici olunur?
Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçı Çırağı Kursunda Usta Öğretici Olmak İçin. Aile Ekonomisi Ve Beslenme Öğretmenliği.
Usta öğretici olmak için kaç puan gerekir?
a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.

Usta öğreticilik belgesi ne işe yarar?​

Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.

Usta Öğretici başvuruları ne zaman onaylanır?​

Başvuru işlemleri 02 Ağustos 2021 ile 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında, “e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu” ekranı üzerinden yapılacaktır.
Kadrolu usta öğretici nedir?
KADROLU USTA ÖĞRETİCİLER Halk Eğitim Merkezlerinde Kendi branşlarında kurs açarak öğrenci yetiştirmek, Yapış oldukları faaliyet Branş Öğretmenleriyle aynı iş yapmaktır. Yani Öğretmenlerin Yaptığı iş ne ise KADROLU USTA ÖĞRETİCİLER de aynı işi yapıyorlar. Aralarındaki tek Fark ÖZLÜK HAKLARI ve DERS ÜCRETİDİR.
Halk Eğitim çalışmak için neler gerekli?
A) Görev Alacağı Kursun Öğretim Programında Belirtilen Eğitici Şartını Taşımak. B) Türk Vatandaşı Olmak. C) 18 Yaşını Doldurmuş Olmak. Ç) Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak.

Geri