Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ust yazilarda ek nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.941
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Üst yazılarda ek nasıl yazılır?​

Madde 18– Yazının ekleri imza bölümünden sonra uygun satır aralığı bırakılarak yazı alanının soluna konulan “EK/EKLER:” ifadesinin altına yazılır. Ek adedi birden fazla ise numaralandırılır. Ek listesi yazı alanına sığmayacak kadar uzunsa ayrı bir sayfada gösterilir.

Belgenin yazı alanı kaç cm?​

Belgenin yazı alanı kaç cm?
Belge eklerinde farklı yazı tipi ve harf büyüklüğü kullanılabilir. MADDE 8- (1) Belgenin yazı alanı sayfanın üst, sol ve sağ kenarından 1,5 cm boşluk bırakılarak düzenlenir. İdare, logo kullanmak istediğinde sayfanın üst boşluğu 0,5 cm olarak düzenlenir.

Cimer telefon numarası kaç?​

Başvuru sahibi ALO 150 telefon hattını arayarak CİMER başvurusu yapabilmektedir.

Cimer e nasıl şikayette bulunabilirim?​

Cimer e nasıl şikayette bulunabilirim?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER üzerinden şikayet, öneri ve isteklerinizi dile getirmek için üç farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı resmi İnternet sitesi üzerinde yer alan CİMER Başvuru Formu kullanılarak başvuru yapılabilir.

Vali Vekili nasıl yazılır?​

(5) Belge vekâleten imzalandığında, imzalayanın adı ve soyadı birinci satıra, vekâlet olunan makam “Başbakan Vekili”, “Bakan Vekili”, “Müsteşar Vekili”, “Vali Vekili”, “Belediye Başkanı Vekili” veya “Rektör Vekili” biçiminde ikinci satıra yazılır.

Müdürlüğümüz nasıl yazılır?​

Müdürlüğümüz nasıl yazılır?
Müdürlüğün karar vermesi gereken bir yazı yazılırken “Müdürlüğümüzce uygun olup Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde … ” diye yazılır.

Resmi yazışmalarda Kaymakam Vekil nasıl yazılır?​

c) Yazı vekaleten imzalandığında; imzalayanın ad ve soyadı birinci satıra, unvanı ikinci satıra, vekalet bırakanın makamı Başbakan V. Vali V. ve Rektör V. biçiminde üçüncü satıra yazılacaktır. Ağın KaymakamV. ç) Resmi yazılarda “ EKİ”, “EKLERİ” gibi değişik ifadeler yerine “EK/EKLER” kelimeleri kullanılacaktır.

Kim kime rica eder?​

Kim kime rica eder?
Alt makama yazılan yazılar “Rica ederim.”, üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar “Arz ederim.”, üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar “Arz ve rica ederim.” biçiminde bitirilir.

Müdür v nasıl yazılır?​

İdare birimleri arasındaki iç yazışmalarda yetki devredenin unvanı kullanılmaz. makam “Genel Müdür V.”, “Daire Başkanı V.”, “İl Müdürü V.”, “Yurt Müdürü V.” biçiminde ikinci satıra yazılır.

Müdür v ne demek?​

Müdür v ne demek?
rütbe, ünvan vs. olarak bir görevi üstlenecek kıdemde olmayan birisinin o görevi yapacak yeterli rütbe veya ünvanda başka birisi olmaması sebebiyle geçici olarak atandığı durumlarda daha üst bir makam tarafından atanması durumunda da vekil olma söz konusudur.

Özel isimlerden ayrılmayan ekler nelerdir?​

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin …
 
Üst yazılarda ek nasıl yazılır konusunda detaylı bilgiler verilmiştir. Eklerin nasıl yazılacağı, numaralandırılacağı ve ek listesinin nasıl düzenleneceği gibi konular hakkında açıklamalar yapılmıştır.

Belgenin yazı alanının kaç cm olacağına dair bir soru yöneltilmiştir. Belgenin yazı alanının kurallara göre sayfanın üst, sol ve sağ kenarından 1,5 cm boşluk bırakılarak düzenleneceği belirtilmiştir. Logo kullanılacaksa üst boşluk 0,5 cm olarak ayarlanacaktır.

Cimer telefon numarası ve Cimer'e nasıl şikayette bulunabileceğiniz konusunda bilgiler verilmiştir. ALO 150 hattını arayarak CİMER başvurusu yapabileceğiniz, şikayet, öneri ve isteklerinizi Cumhurbaşkanlığı İnternet sitesi üzerinden CİMER Başvuru Formu kullanarak iletebileceğiniz belirtilmiştir.

Vali Vekili ve diğer makam vekillerinin nasıl yazılacağı hakkında bilgiler verilmiştir. Vekâleten imzalanan belgelerde imzalayanın adı ve soyadı ile vekâlet olunan makamın nasıl yazılacağı detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Müdürlüğümüz nasıl yazılacağı konusunda bir örnek cümle verilmiştir. Müdürlük tarafından yapılacak bir yazıda uygunluk durumu vurgulandığı belirtilmiştir.

Resmi yazışmalarda Kaymakam Vekil, Müdür V gibi unvanların nasıl yazılacağına dair bilgiler verilmiştir. Yazı vekaleten imzalandığında hangi satırlarda kimin adının yazılacağına dair detaylı açıklamalar yapılmıştır.

Özel isimlere getirilen yapım eklerinin ve diğer eklerin nasıl ayrılacağına dair bir uyarı verilmiştir. Özel isimlere getirilen eklerin kesmeyle ayrılmayacağı vurgulanmıştır.

Son olarak, iç yazışmalarda Müdür V şeklinde geçici olarak atanan kişilerin unvanlarının nasıl kullanılacağı ve bu durumun ne anlama geldiğine dair açıklamalar yapılmıştır.
 
Geri
Üst