- Konu Yazar
Üst komşumdan evime su akıyor nereye şikayet edebilirim?
Komşunuz noterden gelen ihtarnameyi de dikkate almazsa üst kattan su akması için ona dava açabilirsiniz. Bu tip sorunlarda başvuracağınız mahkeme, sulh hukuk mahkemesidir.Üst kattan su sızıntısı nasıl geçer?
Üst kattan su sızması sürekli oluyorsa ve damlama da meydana geliyorsa temiz su hattında su kaçağı olduğu anlamına gelir. Geçici olarak durdurmanın yolu üst kat komşunuz dairenin ana su vanasını kapatmalıdır. Üst katın banyosunun altında, tavandan su damlıyorsa derz dolgularının arasından da sızıntı olabilir.Banyo akıyor ne yapmalıyım?
ALT KATA BANYODAN SU SIZIYOR Derz dolguların aşınması nedeniyle oluşan sızıntıları önlemek için banyo ya da tuvalet fayanslarına yeniden derz dolgu yaptırılabilir. Yapılan yeni dolgulardan sonra su sızıntısı kesilecektir. Temiz su tesisatında oluşan kaçakları test etmek için ana vanayı kapatın ve bir süre bekleyin.
Üst kattan su sızıntısı kim öder?
Eğer su tesisatları zeminde döşeliyse ve alt kattan su sızdırıyorsa bu durumda tüm sorumluluk üst kat daireye ait olmalıdır. Kendi tesisatlarında yaşamış oldukları çatlak ve kaçaklar alt kata sızdığında bu hasarın onarılması için tüm masrafları tesisatın sahibi olan daire karşılamalıdır.
Balkondan aşağı su sızıntısı nasıl önlenir?
Zemine yapılacak yalıtım sayesinde sızıntılar önlenebilir. Zemine fayans veya mermer yapılmadan yalıtım yapılmalıdır. Zemin kaplaması ise yalıtımdan sonraya bırakılmalıdır. Eğer yalıtım olmadan zemin kaplaması yapılırsa terastan su akabilir.Betondan eve su gelmemesi için ne yapmak gerekir?
Betondan su sızmasını engellemek için, toprak kaldırılıp betona yalıtım yapılmalıdır. Aksi durumda su sızmasını engellemek kolay olmayacaktır. Bodrum katlarda duvardan su sızması yine topraktan kaynaklanır. Özellikle yağmurlu havalarda, toprak suya doyar ve betona sızdırır.Banyo alt kata su akıtıyor ne yapmalıyım?