Uslu ifade ne?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
242.357
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Üslü ifade ne?​

Üslü ifade: Bir sayının kendisi ile tekrarlı çarpımını üslü ifade denmektedir. Bu konuda üs herhangi bir sayının kendisi ile çarpımından sonra sağ üst tarafa yazılır. Bir sayı kendisiyle kaç defa çarpılıyor ise ona bağlı olarak sağ üst tarafa o sayının tekrarı yazılır.

8 sınıf üslü ifadeler nedir?​

Üslü İfadeler Tanım Bir sayının yan yana iki kez yazılıp çarpılmasına o sayının karesi denir. Herhangi bir sayının 1. kuvveti her zaman sayının kendisine eşittir. (a1 = a’dır.)
Üslü sayılar iki farklı şekilde okunabilir.
- Okunuş Tabandaki sayıyı okuduktan sonra “ÜSSÜ” deyip, kuvvetteki sayıyı okuyabiliriz. ÖRNEK: 3 4 : “ üç ÜSSÜ dört ” 4 12 : “ dört ÜSSÜ on iki ”
- Okunuş İkinci okunuş şeklinde, tabanın kaçıncı kuvvetinin alındığını belirtiriz. ÖRNEK: 3 4 : “ üçün dördüncü KUVVETİ”
Üslü ifadelerin özellikleri nelerdir?
Üslü Sayılar Tanımı Nasıldır?
Üslü sayıların kuralları nelerdir?

Üslü sayıları nasıl okuruz?​

( X + 1) ifadesinin en küçük değeri kactır?​

( x + 1) ifadesinin en küçük değeri kactır? x = 2, 1, 0, − 1 sonucu 0 yapıyor bu net. Verilen denklemin sonucu negatif olabilmesi için 3 negatif 1 pozitif (veya tersi )olsa varsayımı ile başladım. x = − 1 / 2 değerini verince sonucun − 15 / 8 = − 1, 875 e tekabül ediyo.Cevap anahtarı -1 diyor sonuca.Nasıl çözmeliyim?
Bu nedenle ifade alınması işlemi şu şekilde yapılmaktadır: 1 Öncelikle şüphelinin kimlik tespiti yapılır; şüphelinin kim olduğu ve sosyal-ekonomik durumu ifade tutanağının en üst… 2 Kimlik tespitinden sonra ifadesi alınan şüpheli kişiye hakları (susma, avukatın hukuki yardımından yararlanma, lehine… 3 Hakları da hatırlatıldıktan sonra şüphelinin suçlamaya dair ifadesi… More
Hangi kurumlar tarafından ifade verilmelidir?
İfade verme işlemi nerede yapılmış olursa olsun (emniyet-polis, jandarma veya savcılık) ifade işlemi tutanağa bağlanmalıdır. Tutanak ifadeyi alan, ifadeyi yazan ve ifadesi alınan tarafından imzalanmalıdır.
( Cmk 147) İfade verme, CMK m.2/g?
( CMK 147) İfade verme, şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesi anlamına gelir (CMK m.2/g). İfade alma, sadece jandarma, polis gibi kolluk görevlileri veya savcılık tarafından yerine getirilir.
 
Geri
Üst